• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BURSA - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda 2. OSB`de arsa sahibi olan müteşebbislerle bir araya gelen Hüseyin Şahin, TOKİ`nin bu konuya olumlu baktığını, 3-4 proje hazırlanarak TOKİ`ye iletilmesi ve bu projelerle ilgili TOKİ`nin maliyet hesaplaması yapması gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl ile müteşebbislerinde katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Hüseyin Şahin, projeler ne kadar hızlı sürede teslim edilirse sürecin de o kadar hızlı ilerleyeceğini belirterek, \"Burada bir finansman modeli de uygulayarak, hem vadeden, hem de toplu hareket ederek bazı mali imkânlardan istifade edebiliriz. Bu konuda talebi görmek için burada bir toplantı yapmıştık. Arsa sahiplerinden 80`i katılmıştı. Bu bizim için bir talepti. Bunun akabinde çalışmaya başladık. Ankara`da bu talebi TOKİ idaresine ilettim. TOKİ`den uzmanlar geldi. İşin yapılabilirliği ile ilgili bir rapor düzenlediler. Ondan sonra Kaymakam Bey başkan sıfatıyla bizim bu talebimizi TOKİ idaresine resmi bir şekilde iletti. Projenin TOKİ başkanı tarafından onaylanması gerekiyor. Onun tarafından da onaylanması için finansmanın da bir model olarak ortaya çıkması gerekiyordu. 3-4 proje hazırlayacağız. Eğer istenilen başvuru olursa bize maliyetler ve ödeme şartlarını çıkartacaklar. Eğer biz de bu şartları kabul edersek proje yürüyüp gidecek inşallah. TOKİ`nin kanununda sadece konut üretir yok. Sanayi tesislerinin düzenli şekilde yapılması da yazıyor\" diye konuştu.

 

Yangın tertibatının muhakkak projede yer alması gerektiğini ifade eden Şahin, \"Ben fiyatlarında pahalı olacağını zannetmiyorum. Çünkü oradaki teknik arkadaşlar konuyu biliyorlar. Biz sanayi tesisi istesek, mühendis kökenli oldukları için ne yapacaklarını biliyorlar. Ben bir tek şey ilave ettim. Yapacağınız binalarda muhakkak yangın tertibatı koyun. Fiyat şişse de, düşse de koyun. Dün yine bir ağabeyimizin işyeri komple yandı. Adam akıllı bir yangın tertibatı muhakkak içinde olsun. Çünkü milyonlarca lira harcıyoruz. Tedbirsizlikten dolayı kaybediyoruz. Sonra üzülüyoruz\" dedi.

 

Konuşmaların ardından projeleri belirlemek üzere müteşebbislerle görüşecek olan komisyon oluşturuldu. Komisyonda Mesut Baysal, Azmettin Gündüz, Alaattin Kırcalı, İrfan Aydınlı ve Zeki Kavaz yer aldı. (Fethullah Özsoy - İLKHA)