• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
KPSS Adaylarının ÖSYM`ye Güveni Kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- KPSS`de iddialar bitmek bilmiyor. 7 Temmuz Cumartesi günü yapılan sabah oturumunda Genel Yetenek- Genel Kültür sınavının sorularının çalındığı ve sınavdan 1 gün önce belli bir para karşılığında sınava girecek adaylara satıldığı iddia edildi. Aynı zamanda başkasının yerine sınava giren `Joker` aday meselesi bu kadar da olmaz dedirtti. İzmir merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 34 kişi `joker` iddiasıyla gözaltına alındı ve 19 kişi tutuklandı. Buna benzer bir olayda 2010 KPSS de yaşanmış ve eğitim bilimleri sınavında 350 aday ful çekmiş ve bunun tespit edilmesi üzerine sınav iptal edilmiş ve daha sonra tekrarlanmıştı.


Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu Umut Sağlam, \"2010 yılında yapılan sınavda kopya olayının yaşanması, bu yılki sınavda da bu iddiaların gündeme gelmesi, kopya çekilmiş olsa da olmasa da söz konusu kuruma yani ÖSYM`ye olan güveni derinden sarsmıştır. Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için bu duruma hükümet yetkilileri tarafından el atılması ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerekir\" diye konuştu.


Görüşlerini dinlediğimiz bir diğer aday olan Sosyoloji Mezunu Orhan Bora ise: \"Üniversite mezunlarının umudunu bağladığı ve aylarca çok yoğun bir tempoda çalıştığı, 2 saat gibi bir sürede yüz binlerce adayın kaderinin belirlendiği bu sınavda böyle bir olayın yaşanması, vicdanları sızlatıyor\" dedi. (Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir