• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Avcılar-Beylikdüzü Metrobüsünde Son Aşama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Avcılar`da D-100 üzerinden İstanbul Üniversitesi önüne geçmek için sadece metrobüse hizmet eden çelik üstgeçit kaldırılarak altgeçit haline getiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar`da sadece metrobüsün kullandığı araç üstgeçidinin kaldırılmasına başladı. Böylece üstgeçidin ayaklarının bulunduğu alan da yola şerit olarak kazandırılacak.

Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı`nın açılması için son aşama olan bu işlemin hafta sonunda bitmesi planlanıyor. Çalışma sırasında trafikte yaşanacak sıkıntının da ilave şeritlerle rahatlatılması sağlanacak.

Köprünün kaldırılması aşamasında, çalışma güvenliği amacıyla D-100`den birer şerit geçici olarak alındı. Yaklaşık 5 gün sürecek bu çalışma bittiğinde D-100`deki daralma sona erecek ve trafik normale dönecek.

Çalışmalar kapsamında ayrıca; Avcılar Metrobüs İstasyonunda İstanbul Üniversitesi önünde ilk ve son durak olarak hizmet veren metrobüs istasyonu dün akşamdan itibaren, Avcılar ana durak olarak D-100 Karayolu ortasında diğer duraklar gibi hizmet vermeye başladı.

D-100 Metrobüs güzergahı üzerinde olan Avcılar Metrobüs İstasyonu 8 metre genişliğinde, metrobüs yolu da iki şerit olarak düzenlendi. Böylece, Metrobüs Avcılar İstasyonuna uğradıktan sonra Beylikdüzü yönüne direkt olarak devam edebileceği gibi, D-100`ün altından yapımı tamamlanmış olan metrobüs altgeçidi ile Üniversite önündeki dönüş alanına veya garaj alanına da devam edebilecek. İnşaat çalışmaları tamamlandığında Üniversite önündeki alan meydan olarak düzenlenecek. (Emrah Tel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir