• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Yasal Olmayan Kürtaja 8 Yıl Hapis!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Ortodoks Kilisesi`nin kürtajı "soykırım" olarak tanımlamasının ardından parlamentonun alt kanadı Duma milletvekilleri yasal olmayan kürtaj işlemi yapan doktorlara, 8 yıla kadar hapis cezasını öngören yasa teklifi hazırladı.

İktidar partisi Birleşik Rusya, Liberal Demokrat Parti ve Adaletli Rusya`nın destek verdiği telif Duma`ya sunuldu.

KÜRTAJA 8 YIL CEZA GÜNDEMDE

Duma Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Elena Mizulina Itar-Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, mevcut yasalarda illegal kürtajla ilgili herhangi bir ceza öngörülmediğini ifade etti. Mizulina ceza yasasında yapılacak değişiklikle artık 8 yıla kadar hapis cezasının gündemde olduğunu söyledi

TEKRAR DÜŞÜNMEK İÇİN BİR HAFTA ZAMAN

Yasa teklifi kürtajı engellemek için bir kısım tedbirler de içeriyor. Buna göre kürtaj yaptırmak isteyen bir kadın doktora başvurduğunda işlem hemen gerçekleştirilmeyecek. Tekrar düşünmesi için bir hafta süre tanınacak, sonrasında işlem yapılabilecek.

Doktorlar hastalarını kürtajın olumsuz etkileri konusunda tam bilgilendirmede bulunacak. Kürtajı kendi rızası ile yaptırdığına dair onay alacak. Doktorlara istemeleri durumunda ahlaki nedenlerle kürtaj yapmama hakkı da veriliyor.

KÜRTAJ EN BÜYÜK SOYKIRIMDIR

Rusya Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Vsevolod Çaplin kürtaj uygulamasını sert bir dille eleştirmiş, "İnsanoğlunun yaşamında kürtaj en büyük soykırım.Kürtajla tüm dünya savaşlarından daha fazla yaşama son verilmiştir. Rusya`nın ahlaki açıdan bunun kabul edilemez olduğunu anlayacağını ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rusya`da son yıllarda alınan kısmi tedbirlerle 1991`den bu yana kürtaj yüzde 50 azaldı. Ancak yine de her yıl 1,2 milyon bebeğin yaşamı dünyaya gelmeden sonlandırılıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir