• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Van`ın İçme Suyu Temiz Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar`ın yaptığı açıklamaya göre, şehir içme sularından kaynaklı olduğu öne sürülen ishal vakalarındaki artış nedeniyle şehrin farklı içme suyu depolarından numuneler alınarak analize tabi tutuldu.

Yapılan analizler neticesinde numunelerde bu yönde herhangi bir bulguya rastlanmadığını aktaran Acar, \"Merkez mahallerde yapılan incelemeler sonucu Hacıbekir, Erek, Süphan, Şabaniye, Yeni Mahalle, Serhat, Ali Paşa, Seyrantepe ve Eminpaşa Mahallelerinde 03.07.2012 tarihinde içme ve kullanma sularından numuneler alınmış olup, İl Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğünde gerekli analizleri yapılmış ve sonuçlar İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğine uygun olarak çıkmıştır\" dedi.

Acar, \"İlimizde ayrıca 05.07.2012 tarihinde Bostaniçi 1 nolu ASM bölgesinde bulunan Esendere mahallesinde de ishal vakalarının yüksek olduğunu beyan eden ASM Doktorlarının şifahi telefonlarına istinaden, ilgili mahallede su numuneleri alınmış, Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğünde yapılan analiz sonucuna göre İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğine göre uygun çıkmış olup sonuçlar bilgi için ilgili ASM ve İpek yolu Devlet Hastanesine gönderilmiştir\" diyerek bu konuda hassasiyet gösterdiklerine vurgu yaptı.


İshal vakaları karşısında tavsiyelerde de bulunan Acar, özellikle ishal vakalarının görüldüğü bebek ve çocuklara daha fazla sıvı verilmesi gerektiğini söyledi.

Van İl Sağlık Müdürü Acar, Van merkezde olduğu gibi çevre köy ve ilçelerde de içme sularının bakteriyolojik açıdan düzenli bir şekilde denetlendiğini sözlerine ekledi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir