• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Mustazaflar Hareketine Selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seni, rüyâmdaki Haziran yağmurunun, mezarındaki toprak kokunu burnuma taşımasıyla dile getirdim.

 

Şu an karşımda olsan, otursan ve ben dilinden dökülen sözlerle yaşasam, gizliye oynasam. Sende, şehadete varmak için bir yol bulsam. Şiirlerin kâfiyelerinden meydanlara inip sensizliği ansam.

 

Biliyor musun? Sana anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki. Ama hesap yapmadan sevinç hıçkırıklarıyla Must`azaf aleminin siyasi hareketini müjdeleyeceğim. Ruhlara kara perdelerin indiği demlerde ışık gibi aydınlık saçacak kıyamı...

 

Ah keşke sen de olsaydın da dünya siyasi lider nasıl olurmuş, görseydi! Eziyetle, acıyla, gözyaşların kanıyla direnen ve o günlerden bugünlere gelen ihlâsın, sadakatin ve samimiyetin neticesini gözlerine batırırcasına haykırsaydın! İddialı cümlelerine karşı en yüksek sesle, en keskin cümlelerle cihanı sallatsaydın!

 

Görseydin ey İmam Rehber! Mustazaflar hareketinden çekinenleri, dindarlığa dayanarak halkı kandırıp yobazlaştıran ve bâtıl milliyetçi davayla sosyalistliğe soyunanları. Must`azaflar Hareketi`ni duyduklarından sonra ruhlarının iflah olmaz ahlarını, feryadlarını, figanlarını...

 

Sensizliğin verdiği acı, eritiyor bedenimin her yerini ve sözlerim “Hüseyin” deyince tükeniyor, dilim tutuluyor. Gittikçe eksildim, eksilerek yaşadım. Merak etme Hüseyin`im! Kafese girmedim, sadece susma hakkıma sığındım. Vuslatı bahane ederek gurbet akşamlarıyla avundum. Söyle bana şehidim! Tek eksik sen değil misin?

 

Gideceksin ve susuşunu, rüyâmın ıssızlığında kulağıma fısıldayacağın tarihî sözle bozacaksın: “Must`azaflar Hareketi`ne selam olsun...”

 

Taha Muhacir / Diyarbakır (Ergani) - Yaş: 17
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir