• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Kırmızı Başörtülü Kız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırmızı Başörtülü kız köyde dolaşırken bir ses duyar ürker çünkü bu ses onu tuzağa düşürmek için her yolu deneyen KURT Abanın sesine çok benzemektedir. Korkar koşar Gri Çarşaflı Annesinin yanına. Gri çarşaflı annesi kızım hayırdır bu ne korku der Kırmızı Başörtülü kız anlatır annesine Köyde dolaşırken Bir ses duydum Haydi Kızlar Okula diye Kurt Abanın sesine çok benziyordu bana zarar vermesi...nden korktuğum için yanına geldim der. Annesi der ki O ses seni okula çağırıyor kalemle yazı yazıp kitap okuman için okula gitmelisin der Kırmızı Başörtülü Kız sevinir artık okumak yazmak için çağrıldığına... Ertesi günü okula başlamıştır, zamanla okumakla içli dışlı olmuştur arkadaşları çoğalmış okulu ve okumayı çok sevmiştir. Güzel şey bulursa okumaktan durmazmış ama bu güzel şeylerden en güzeli olan Kuranı Kerimi ve siyeri çok severmiş... Birgün köye uzun burunlu kara tenli korkunç gözlü uzun tırnaklı kargaya benzeyen bir kaç kişi gelir ellerinde Resim çizme makinası etrafa bakıyorlar birden Kırmızı Başörtülü Kızı görürler Kırmızı Başörtülü kız onları görünce ister istemez bir korkuya kapılır hani kalp işte kem gözleri tanır bazen Resim makinalı adamlar Kırmızı Başörtülü kızın resmini çizerler sonra o köyün Gıybeti seven adamı kim diye sorarlar kısa boylu kısa kıvırcık saçlı gür bıyıklı gür kaşlı tombul bir adam karşılarına çıkar benim der... Ve çizdikleri resimi gür bıyıklı adama gösterirler bu kim, kimin kızı babası ne yapıyor gür bıyıklı Adam kafasına göre bir şeyler söyler bunlara ardından bu 3 adam çekip giderler ordan. Ama 3 ağaca o kızın resmini çizer ve altına da babası zorla kızın başına örtü sarıp okula gönderiyor, kurtarın bu kızı ve ertesi gün olur. Tüm yılanlar akrepler çiyanlar kurtlar toplantı yapar. Eğer bu kızlar heryerlerini kapatsalar bizim iştahımız kaçar ve gene fare böcek yiyeceğiz ama şimdiki gibi güçlü olamayacağız yer altına inmemiz gerekecek yeraltına gidersek bir çoğumuz ölürüz o nedenle her ne olursa olsun Başörtülü kızları okula hatta sokağa bile çıkartmamalıyız. Aradan zaman geçer yılan akrep çiyanlar kamu oyu oluşturmuş. Tilki tahtta olduğu için tilkilik yapmış benden habersiz ne yaparsanız yapın ben görmedim duymadım işitmedim der ve eskilerde gür bıyıklı olup şimdilerde ise çok daha çok yemek için badem bıyık bırakanlar kırmızı başörtülü kızı Rahatsız eder Okula gelme sana diploma da veririz hatta der. Başörtülü Kızın Annesi Kadı ya gider renkli gözlü beyaz kıllı Kadı Kedi derdin nedir ve anne derdini anlatır ve Kadı Kedi Yardımcı olacağım diyor biraz dışarı çık gel der. Anne dışarı çıkıp geldiğinde Kadı Kedi’nin etrafında ciğer tabağı ve bu iş değişik iş bu iş... ciğerim diyerek getirilen ciğerleri yemekle meşgul olur. Kırmızı Başlıklı kızın Annesi benim derdime çare bul deyince de Kadı Kedi sinirlenir ve atın bunu zindana der...
 

Kırmızı Başlıklı Kızın başına gelenleri tüm bülbüller tüm köy hatta tüm şehir ve hatta tüm insanlar öğrenmişti ama çok az kişi hükümdar Tilki ve Kadı Kediye karşı dikilmişti diğerleri Tilki ve Kedinin yanında yer almıştı. Ne demişler Tilkinin Gezip dolaşacağı yer kürkçü dükkanımıydı. Zaten kediye de nankör demişler... Eden bulur bu dünyada bulmasa da öbür dünyada elbet bulur.. Şüheda Çevik`in annesi Güllü Çevik’i tebrik eder ve tez zamanda hukuksuz kararın kaldırılmasını Yüce Allahtan niyaz ederim selametle kalın
 

Muhammed Yusuf / Diyarbakır

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir