• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Muhalifler Rusya`dan Umutsuz Dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Ulusal Konsey Başkanı Abdülbasid Seyda, Moskova`da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov`la bir araya geldi. Seyda, Lavrov`la görüşmesinin ardından, Moskova`nın pozisyonunda herhangi bir değişiklik görmediklerini söyledi. Lavrov ise, Rusya`nın pozisyonunun krizin barışçıl yollarla çözümünden yana olduğunu söyledi.

Hafta başından bu yana muhalif isimleri ağırlamaya devam eden Rusya, Suriye krizinde siyasi çözüm bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün SUK Başkanı Abdülbasıt Seyda ile biraraya geldi. Görüşmede Rusya`nın pozisyonunun krizin barışçıl yollarla çözümünden yana olduğunu ifade eden Lavrov, "Sizlerin krizin çözümüne yönelik yaklaşımları ve muhalefetin birlikte nasıl hareket edebileceği konusu ile ilgiliyiz. BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan`ın öngördüğü şekilde hükümet ve muhalif gruplar arasında diyalog imkanı böylece değerlendirilebilir. Bu diyalog sayesinde müzakere sürecinden başlayarak, geçiş süreci dahil Suriye halkı kendi geleceğini belirleyebilir" dedi.

Abdülbasıt Seyda ise Lavrov`la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Moskova`nın pozisyonunda herhangi bir değişiklik görmediklerini de ifade etti. Seyda, "Diyalog birbirimizin pozisyonunu daha iyi anlamımıza yardımcı oldu. Ancak Moskova`nın pozisyonunda herhangi bir değişim olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Seyda, Suriye`deki çatışmanın muhalefetle rejim arasında olmadığını, devrim olduğunu söyledi. Seyda açıklamasında, "Olaylar iktidarla muhalefet arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanmıyor. Bu bir devrim" ifadelerini kullandı.

Suriye`de yaşananları 1991`de Sovyetler Birliği`nin dağılmasının ardından ortaya çıkan gelişmelerle karşılaştıran muhalif lider, "Eski rejim son erip Rusya`da demokratik gelişmelerin yaşandığı döneme benziyor" şeklinde konuştu.

BM çerçevesinde dış askeri müdahale olmadan krizin üstesinden gelmeye çalışan Moskova, Güvenlik Konseyi`ne yeni bir öneri sundu. Moskova önerisinde Suriye`de görevini askıya alan BM misyonun süresinin 20 Temmuz sonrasın herhangi bir yaptırıma başvurmadan 3 ay daha uzatılmasını talep ediyor.

cihan

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir