• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Ahlaki Yozlaştırmaya Dost Der`den Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) özellikle son yıllarda Mardin`in birçok yerinde açılan içkili eğlence yerlerine ve M. Park gibi yerlerde yapılan kadın-erkek karışık yüzme havuzu ahlaksızlıklarına tepki gösterdi. Halk olarak, rahatsızlığın dile getirildiği yozlaşmalara aktif olarak engel olma çağrısı yapılan açıklamada; "Halkın değerlerini hiçe sayan uygulamalara göz yumulamaz. Özellikle gençlerimizin ahlakını bozmaya yönelik yanlış uygulamalara toplumun önde gelenleri ve duyarlı STK`lar başta olmak üzere her kesim karşı çıkmalıdır. Ahlaksızlığa karşı çıkmak erdemli her bireyin asli görevidir.

Sözde yatırım amacıyla açılan Mova Parkın kadın-erkek bir arada yüzülen ve ahlaksızlığın yaygınlaşmasına sebep olan uygulamasını kınıyoruz. Yıllardır yoksullukla mücadele eden bölge halkı istihdam edilecekse; bu istihdam illa ahlaktan yoksun olarak gerçekleştirilmek zorunda değildir. Halkın yüzme ihtiyacının karşılanması için kadınlara ve erkeklere ayrı yüzme havuzlarının yapılması mümkündür. Halkın yoğun bir şekilde gösterdiği haklı tepkilerine kulak verilmelidir." denildi.

Açıklamada; eğlence merkezlerinin halkın değerlerinden soyutlanması için sistemli olarak açıldığına dikkat çekildi. Özellikle usulsüz bir şekilde ele geçirilen arsada kurulan Mova Parkın toplum ahlakına aykırı uygulamasının derhal durdurulması gerektiği vurgulandı. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir