• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
Bosnalılar Savaşı Yeniden Yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve 17 yıl önce Bosna`da bütün dünyanın gözü önünde işlenen katliamın anlatıldığı sergiyi gezen Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu üyeleri hüzünlü anlar yaşadı.

 

Tayyare Kültür Merkezi`nde açılan sergiyi federasyondan 80 kişilik heyet gezdi. Bosna sergisi 11 Temmuz Çarşamba gününe kadar açık olacak. Büyükşehir Kültür ve Daire Başkanı Enver Karakoç, dernek üyelerine sergiyi gezdirdi. Heyet üyeleri, Bosna`da yaşanan katliamın anlatıldığı savaş fotoğraflarını incelerken duygulandı.

Savaşın üzerinden 17 yıl geçtiğini belirten Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, \"Dünya bu katliamı görmezden geldi. Avrupa`nın göbeğinde böyle bir soy kırım olması ibret vericidir. Srebrenitca katliamı unutulmamalıdır. Bir daha savaş istemiyoruz. Oradaki insanlara yapılan zulümlerden bahsetmeye gerek yok. Fotoğraf sergisi her şeyi anlatıyor\" dedi.

 

Güneş, Büyükşehir Kültür ve Daire Başkanı Enver Karakoç`a Saraybosna sebilini gösteren plaket takdim edildi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir