• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
G.Antep`te 2. Alemdaroğlu Vakası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu`nun İstanbul Üniversitesi rektörlüğünden alınmasına neden `mahkeme kararlarını uygulamama" skandalının bir benzeri Gaziantep`te yaşandı. Gaziantep Üniversitesi`nde yardımcı doçent kadrosuna hakkı olan adayın atamasını yapmayan Rektör Mehmet Yavuz Coşkun`u hem yerel mahkeme hem de Danıştay haksız buldu. Rektör Coşkun, yargı kararlarını uygulamamakta direnince de 22 bin lira tazminata mahkum oldu.

İKİNCİ KARAR DA VAR

Skandal olay 2006 yılında üniversitenin açtığı yardımcı doçent kadrosuna eleman alımı ilanıyla başladı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Keşkek, 2006`da Gaziantep Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı için ilan edilmiş yardımcı doçent kadrosuna başvuruda bulundu. Bilimsel dosyasının aynı kadroya başvuran diğer iki adaydan daha iyi olmasına rağmen ilan edilen kadroya Dr. Mehmet Güler`in atamasının yapılması üzerine Keşkek, mahkemeye başvurdu.

Mayıs 2010`da mahkeme, atama işleminde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Güler`in yerine Keşkek`in atanmasını karara bağladı. Karar sonrası Güler`in atamasına son verildi ancak Keşkek`in ataması yapılmadı.

Danıştay ve Karar Düzeltme Mahkemesi de Keşkek lehine verilen kararı onadı. Ancak atama yapmayan Rektör mahkeme kararlarını uygulamamakta ısrar edince 22 bin Lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Mahkeme, Keşkek`in üniversite aleyhinde açtığı davada ataması yapılmadığı için 8 bin lira manevi ve 425 Lira maddi tazminat ödenmesine hükmetti. Kararının uygulanmaması nedeniyle mahkeme ikinci bir 8 bin Lira manevi tazminat daha ödenmesini kararlaştırdı. Rektör`ün mahkeme kararlarını uygulaması nedeniyle üniversite, yasal faiz ve icra masraflarıyla birlikte yaklaşık 22 bin Lira Keşkek`e ödeme yaptı.

7 KEZ RANDEVU İSTEDİM

Haksızlığın giderilmesi için Rektör`den 7 kez randevu talep ettiğini ancak çeşitli bahanelerle görüştürülmediğini söyleyen Keşkek, "Bakan Fatma Şahin aracılığı ile Rektör`den randevu aldım. Doçent olduktan sonra beni istemediklerini söylediler. Maddi ve manevi tazminat davası açtım, kazandım. Valilikten ve YÖK`ten soruşturma için izin istendi ama izin çıkmadı. Şu an Ankara 11. İdare Mahkemesi`nden soruşturma izni verilmesi için dava devam ediyor" diye konuştu.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu`nu mahkeme karalarını uygulamadığı gerekçesiyle görevden almıştı. YÖK raporunda Alemdaroğlu`nun görevi boyunca toplam 7 mahkeme kararını uygulamadığı iddialarını değerlendirmiş ve Kardiyoloji Enstitüsü`ne ilişkin mahkeme kararının gecikmeli uygulandığını, Hüseyin Sarıoğlu`nun doçent kadrosuna atanmasına ilişkin mahkeme kararının ise hiç uygulanmadığını tespit etmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir