• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Şeyh Said ve Camii Yarenleri Elazığ`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Bilge Eğitim Kültür Derneği, Şeyh Said ve Susa Camii yarenlerini andı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Kervanın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Ardından günün anlam ve önemine binaen İsa Mesihoğlu Hoca kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Bilge Der tiyatro ekibi, "Şeyh Said" konulu bir tiyatro oyunu sahneledi.

Şehid Şeyh Said`in İslam dini uğruna ayaklandığı belirten İsa Mesihoğlu Hoca, "Bundan tam 87 yıl önce İslam`ın ışığı söndürülmeye çalışıldığını fark eden Şeyh Said ve yarenleri din uğruna kıyama kalkıştılar. Belki kıyam hareketi başarıya ulaşmadı, ama her şekilde cevap bütün nesillere ulaşmıştır. Şehid Şeyh Said, Peygamberlerin, âlimlerin ve Müvahhidlerin yolundan gitmiştir. Peygamberler, Allah`ın adını yeryüzüne hâkim kılana kadar her daim mücadele etmişlerdir. İşte Diyarbakır`da asılarak Şehid edilen Şeyh Said ve yarenleri de Allah`ın dinini yüceltmek adına mücadele etmişlerdir" dedi.

Daha sonra 26 Haziran 1992`de Susa Camii katliamına da değinen Mesihoğlu, "Susa Camisinde canilerin elleriyle acımasızca şehit edilen Müslüman gençler, Şeyh Said`in yolunu sürdürün Müslümanlardı. Bağlı bulundukları yörede İslam`ın adını yaşatabilmek için ne idüğü belirsiz ideolojileri o yörede etkisiz hale getirmek için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen bu gençler Şeyhin varisleridirler`` diyerek konuşmasına son verdi.

Yapılan konuşmanın ardından Bilge Der tiyatro ekibi tarafından hazırlanan Şeyh Said tiyatrosu sahnelendi. (Sadullah Şahin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir