• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
`Örtü Allah`ın Emridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Cemaatin yoğun katılımıyla eda edilen Cuma Namazı hutbesinde toplum içerisinde adeta bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan çıplaklık illetine değinildi. Cemaata seslenen ve Müslümanlar olarak iffete ve namus duygusuna sahip çıkılmasının önemine işaret eden Hatip, "Örtünmenin Allah`ın Emri ve Farz Olduğunu" ifade ederek Müslümanlardan bu hususta daha hassas davranmalarını istedi.
 
"Hayat Nizamımız Olan İslam`ın Emirlerinden Biride Müslüman Hanımların Örtünmesidir"
İnsanlığı dünya ve ahret mutluluğuna ulaştıracak olan ilahi dinin İslam olduğu belirtilen Hutbede, İslam`ın sadece Allah (cc) ile kulu arasındaki vicdani bağlardan ibaret olmadığı belirtildi. İslam`ın fertlerin ve toplumların bütün ihtiyaçlarını içine alan eşsiz bir nizam olduğunu belirten Hatip, "İman sahibi olan her Müslüman bilir ve kesin olarak inanır ki, yüce dinimizin verdiği emir insan fıtratına ve ruhuna uygun, insanın mutluluğuna ve kurtuluşuna vesiledir İşte hayat nizamımız olan İslam`ın emirlerinden bir tanesi de Müslüman hanımların, kızların tesettürüdür yani örtünmesidir Tesettür, Allah (cc)`ın kesin emridir " dedi.
 
"Mü`min Kadınlar Güzel Görünmek İçin Örtünemezler"
Tesettürün gerekliliğinin Kur`an-ı Kerim`de açık bir şekilde Müslümanlara bildirildiğini ifade eden Hatip, "Allah (cc) Kur`an-ı Kerim`de "Mü`min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler." "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur Allah bağışlayandır, esirgeyendir" buyuruyor. Mü`min kadınlar; güzel görünmek için; saçları görünmesin diye veya gelenekten gelen alışkanlık gereği olarak örtünmezler. Mü`min kadınlar sadece Rablerinin rızasını kazanmak ve Allah`ın emri olduğu için örtünürler" uyarısında bulundu.
 
"Örtünme Şekli İtibariyle İnsanların Dikkatlerini Celp ve Şehvetlerini Tahrik Etmemelidir"
Örtünen Müslüman kadının örtünün bilincinde olması gerektiğini ve başörtünün verdiği ruhani ağırlığı taşımak zorunda olduğunu ifade eden hatip, "Müslüman kadın her yönüyle olduğu gibi örtüsüyle de örnek teşkil etmek durumundadır. Örtünen insan örtünme şekli itibariyle vücut hatlarını belirginleştirerek insanların dikkatlerini celp ve şehvetlerini tahrik etmemelidir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) giyimleriyle insanların dikkatlerini üzerlerine çekenler hakkında: "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar" buyurmaktadır." Hadisini ifade ederek Müslüman bayanların örtündüklerinde bile Allah`ın belirttiği şekilde örtünmeye riayet etmeleri gerektiğini belirtti.
 
"Bunlar İnanmış Hanımların Giysileri Değildir"
Tesettürün İslam`ın şiarlarından ve insanın Müslüman oluşunun en belirgin alametlerinden biri olduğunu söyleyen hatip, "Bir defasında Temimoğulları kabilesinden birtakım kadınlar, Hazreti Âişe`yi ziyarete gelmişlerdi üstlerinde ince giysiler vardı. Hazreti Âişe, onlara ikaz mahiyetinde şöyle dedi: "Eğer sizler mü`minler iseniz, bunlar inanmış hanımların giysileri değildir. Eğer mü`min değilseniz o zaman durum değişir. Eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın." Uyarısında bulunduğunu belirterek İslam`ın Müslüman kadına hediye ettiği bu şiara en güzel şekilde sahip çıkılması gerektiğini belirtti. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir