• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Son Yaşananlar Geçmişi Açıklamak İçin Yeterli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Umut-Der PKK/BDP yandaşları tarafından 5 Mayısta Yüksekova Mustazaf Der`e yapılan saldırıyı kınadı.
Umut Der tarafından yapılan açıklamada, yaşanan son olayların tarihin bir tefsiri olduğu belirtilerek, "son yaşananlar bile geçmişi açıklamak için yeterlidir."ifadesi kullanıldı.

 

"Yapılan saldırı ve tacizleri şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, Mustazaf-Der ve çevresinin başından beri toplumun iyiliği ve gelişmesinden başka bir amaç gütmediğini ancak bunu çekemeyen karanlık odakların olduğu ifade edildi.

 

Gaziantep Umut Der Başkanı Yusuf Kiraz adına yapılan açıklamada, "Yakın tarihte yaşanan olaylara İslami camianın büyük bir kısmı dahil olmak üzere hemen herkesimden Mustazaf-Der çevresini suçlayıcı beyanlar açıklamalar olmuştu.Yaşanan bu menfur olaysa PKK/BDP için tarihin güzel bir tefsiri oldu." İfadesi kullanıldı.

 

Kiraz "Ortada tekerrür eden ve hiçbir şekilde mazlum ve mağdur halkın lehine olmayan bir vahşet, bir saldırı söz konusu.Saldırgan belli! Mağdur edilen ve bir insanın hayatının söz konusu olduğu had safhada bir `Mustazaf-Der``gerçeği söz konusu. Yine basından takip ettiğimiz kadarıyla, bu son menfur olayla birlikte şimdiye kadar 60-70 kadar saldırı söz konusu derneğe yapılmış olmasına rağmen Mustazaf-Der sürekli itidal çağrılarında bulunmuş,derin yapıların ve kaos-kavga ortamında oyununa alet olmama iradesini sürdürmüş,kendi tabanına sürekli sükunet ve sağduyu telkininde bulunmuştur." İfadelerini kullandı.

 

Umut Der Başkanı Kiraz, "Mürtet taraf ise, `yavuz hırsız,ev sahibini bastırır` mı? dersiniz, `hem suçlu,hem güçlü``mü? dersiniz,
kabilinden artık bu son olayda görüldüğü gibi kendisinin içinde olduğu provokatörlük misyonunu Mustazaf-Der`e yükleme gibi, etik olmayan ve hiçbir asil ideoloji ve düşünceyle bağdaşmayan bir cüretkarlığa girişmiştir.Ve maalesef bir çok kesimde, olaya bu şekilde bakma talihsizliğine girmiş, saldırgan güruha yapılması gereken çağrıları her iki tarafa da yapmışlardır."ifadelerine yer verdi.

 

Saldırı ve tacizleri sert sözlerle lanetleyen Kiraz; " Son olarak ,vahşi bir şekilde şehit edilen kardeşimize tetiği çeken elleri lanetliyor,Kahhar olan rabbimize havale ediyor,kederli ailesine sabr-ı cemil diliyoruz.yaptığı hayırlı çalışmalar ile halkımızın teveccühünü kazanan Mustazaf-Der camiasına da, sadece sizlerin değil `Ümmetin başı sağ olsun`diyor her şehidin olduğu gibi Şehid Ubeydullah`ın da kanının berekete, yeni kazanımlara vesile olmasını niyaz ediyoruz."ifadesini kullandı.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir