• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Bilge-Der`den Bayanlara Özel İcazet Merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaptığı eğitim faaliyetleriyle bölge ve Batman halkının takdirini kazanan kısa adı Bilge-Der olan Bilge Eğitim Derneği Bayanlara Özel İcazet Merasimi düzenliyor.

 

Batman Sena Konferans Salonunda düzenlenecek ve bayanlara özel olan icazet merasimi 8 Temmuz 2012 Pazar günü saat 18.00`de başlayacak.

 

Konuyla ilgili Bilge-Der yönetim kurulu adına açıklama yapan Genel Sekreter M. Ali Altun, \"Derneğimizin sosyal, kültürel, eğitim, iaşe ve barınma imkanlarından istifade eden öğrencilerimiz Arapça lisan eğitiminde (sarf, nahiv, fıkıh, fıkıh usulü, tefsir, hadis, hadis usulü, kelam, mantık, akait ve beyan ilimlerinde) başarı gösteren 13 bacımız icazet almaya hak kazandılar. Bizler Bilge Eğitim Derneği olarak bu bacılarımızın başarısını kutlamak ve kendilerini tebrik etmek maksadıyla, icazet merasimini düzenlemeyi uygun gördük. Tüm Batmanlı bacılarımız icazet merasimine davetlidir\" dedi.

 

Altun, Bilge Eğitim Derneği olarak, ilmin beşiği ve medreseler diyarı olan bölgemizde bayanlara yönelik yapılan ilk icazet merasimi olması hasebiyle tarihi bir olay olarak gördüklerini belirterek, \"Zira alimleri bağrında yetiştiren bölgemizin yakın tarihinde bayanların bu dallarda icazet aldıklarına dair hiç bir habere rastlanılmamıştır. Böyle bir ilki gerçekleştirdiğimiz için bölge ve Batman halkı adına çok mutluyuz. Bizlere böyle bir ilki gerçekleştirme imkanını sunan Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bizler güzel bölgemizin güzel insanlarına faydalı insanlar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluk ve sevincimizi batmanımızın ve bölgemizin mütedeyyin halkıyla paylaşmak istedik\" ifadelerini kullandı.

 

Bilge Eğitim Derneği olarak Aziz Peygamberimizin, \"Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz\" hadisi şeriflerini şiar ve düstur edinerek 2008 yılında yola koyulduklarını dile getiren Altun, \"En büyük düşmanın cehalet olduğuna inanıyoruz. Cehaletle mücadele etmenin en güzel yolu bilinçli ve şuurlu bireyler yetiştirmek olduğunu düşünüyoruz. Asrımızın bütün manevi hastalıklarının ilacı ilimdir gerçeğinden hareketle ilim ile yoğrulmuş, vahiy terbiyesini almış öncü bir neslin yetiştirilmesi konusunda çaba harcamakta olup, bu konuda hizmet edenlerin de yanındayız\" açıklamasında bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir