• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
İran: Mısır`la İlişkilerimizi Geliştirmek İçin Engel Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - Mehr Haber Ajansı`nın bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ahmedi Necad, Mısır Cumhurbaşkanı Muhamed Mürsi ile telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmede İran İslam Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran`ın Mısır`la ilişkilerini ikili, bölgesel ve uluslararası düzeyde geliştirmek için hiçbir sınırlaması olmadığını ifade etti.

Dünya`da barış ve istikrarın yerleşmesi için Bağlantısızlar Hareketi`nin yüksek kapasitelerine işaret eden Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Mısır`ın bu Hareket`teki önemli etkisinin inkâr edilmez olduğunu konuşmasına ekledi.

Ağustos 2012`nin sonlarında Tahran`da düzenlenecek olan Bağlantısızlar Hareketine katılmak üzere Mürsi`yi davet eden Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ayrıca Mürsi`ye görevinde başarılar diledi.

Muhammed Mürsi bu görüşmede iki milletin arzularını ilerletmek için İran ve Mısır devletlerinin yan yaya olacağını dile getirdi.

Mürsi, Müslüman ülkeleri şemsiyesi altına toplayan Bağlantısız Hareketi`nin amaçlarının gerçekleşmesini ümit etti.

Halihazırda 120 üyesi olan Bağlantısızlar Hareketi 16. zirve toplantısı Ağustos 2012`nin sonlarında Tahran`da gerçekleşecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir