• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Bakan`dan Kaçak Akaryakıt İsyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, mevzuatın kaçak akaryakıt satıldığı tespit edilen istasyonun değil, sadece kaçağın yapıldığı pompanın kapatılmasına izin verdiğini söyledi

İç piyasadaki fiyatların çevre ülkelerden yüksek olması nedeniyle bir türlü önlenemeyen akaryakıt kaçakçılığına, yürürlükteki mevzuatın da yeterince engel olamadığı ortaya çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, mevcut yasaların kaçak akaryakıt satan istasyonları değil, sadece satışın yapıldığı pompanın kapatılmasına izin verdiğini, bu istasyonlarda akaryakıt satışına devam edildiğini söyledi.

Mevcut yasa değişmeli

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle buluşan Yazıcı, kaçak akaryakıt sattığı için mahkemeye sevk ettikleri bir firmanın akaryakıt satmaya devam ettiğini öğrenince çok şaşırdığını belirtirken, "Meğerse iki pompada kaçak satış yapıldı diye o iki pompa kapatılmış, firma aynı istasyondaki diğer pompalardan akaryakıt satmaya devam ediyormuş" dedi. Yazıcı, yasanın değiştirilip, bu tür istasyonların tümden kapatılması gerektiğini söyledi.

İzin bitti ithalat patladı

Bakan Yazıcı, EPDK`nın solvent ve 10 numara yağ gibi akaryakıta katılarak haksız kazanç elde edilmesini sağlayan ürünlerin ithalatında şirketlerden kapasite raporu istemekten vazgeçtiğini, bunun sonucunda da bu ürünlerin ithalatında adeta patlama yaşandığını söyledi. Yazıcı, şunları söyledi: "İşlem yükü nedeniyle rapor şartı kalkınca ithalat başladı. Yönetmeliği değiştirip sadece sanayide kullanacak olanlara ithalat izni verdik. Sorun aşıldı."

Pazarcıya kıyafet zorunluluğu geliyor

1 Ocak`ta yürürlüğe giren Hal Kanunu ile ilgili 4 yönetmelik hazırladıklarını bildiren Bakan Yazıcı, yeni yönetmelikle semt pazarlarına çeki düzen vereceklerini söyledi. Yazıcı, pazarcıların yakasında isminin yer aldığı künye bulunacağını, her belediyenin kendi bölgesindeki pazarcılar için standart bir kıyafet belirleyeceğini açıklarken, her pazar yerinde tuvalet, güvenlik kamerası ve çöp depolama yerleri olacağını bildirdi.

bugün

Bu haberler de ilginizi çekebilir