• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Avrupa`da ve ülkemizde turizm potansiyeli yüksek ancak saklı kalmış turistik yerlerin tanıtılmasını amaçlayan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Girişimi (EDEN) kapsamında Ankara`da \"Ağ Oluşturma ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı\" düzenlendi.

EDEN girişimi kapsamında seçilen destinasyonların yerel turizme olumlu katkılarının paylaşıldığı ve ortak engellere karşı güç birliği içerisinde ortak çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştaya Yeni Zelanda, Hollanda, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri`nden uzmanlar katıldı.

\"Ağ Oluşturma ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı\" kapsamında Ankara-Hamamönü ve Eskişehir`e inceleme gezileri düzenleyen EDEN girişimi yöneticileri aynı zamanda Washington State, University of Wellington, Gazi, Boğaziçi, Bilkent, Başkent, Atılım, İzmir Kâtip Çelebi üniversitelerinden akademisyenler, Ekonomi, Kalkınma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarından bürokratlar ile TÜRSAB ve TÜROFED`den uzmanlarla buluştu.

Avrupalı Keşfedilmemiş Destinasyonlar Ödüllendiriliyor
Avrupa turist destinasyonlarının ortak ve farklı özellikleri ile değerlerine dikkat çekmeyi aynı zamanda da turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomik gelişmeyi teşvik etmeyi hedefleyen Avrupa Komisyonu \"Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Girişimi\" ile her yıl yeni bir tema belirleyerek yarışmalar düzenliyor.

Komisyon düzenlediği bu yarışmalar sonucunda turist akışının az olduğu ve yerel idareler tarafından sürdürülebilir turizm anlayışının benimsendiği yeni keşfedilen ulusal destinasyonlara \"Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu Ödülü\" veriyor.

Türkiye`den \"turizm ve somut olmayan kültürel miras\" temasıyla 2008 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri\" ile Edirne seçkin destinasyon alarak belirlenirken, \"korunan alanlar\" temasıyla 2009 yılında Kars Kuyucak Gölü, \"suya bağlı turizm\" teması ile 2010 yılında Bitlis Nemrut Krater Gölü ve 2011 yılında ise \"iyileştirilmiş fiziksel mekanlar\" teması ile Ankara- Hamamönü ödüle layık görüldü.

\"Engelsiz Turizm\"
Avrupa Komisyonu Avrupa genelindeki saklı cennetlerin keşfi ve sürdürülebilir turizm gelişiminin teşviki amacıyla düzenlediği destinasyon seçim çalışmalarında 2012 yılının temasını \"Engelsiz turizm\" olarak belirledi.

Yarışmayı kazanan destinasyonlar yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek olan törenlerle ödüllendirilecek. Avrupa Komisyonu her yıl olduğu gibi bu destinasyonlara yönelik tanıtım videoları hazırlayarak Avrupa Birliği ülkelerinde yayınlanmasını sağlayacak. Ayrıca ülkemizden seçilecek destinasyonlar diğer ülkelerin ulusal destinasyonlarıyla birlikte Avrupa Turizm Forumu kapsamında düzenlenen fuarda tanıtılacak. (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir