• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
Konya Bilim Merkezi Türkiye`ye Örnek Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Bilim, Sanat ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK desteğiyle yapılan Türkiye`nin ilk Bilim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bilim Merkezi şantiyesinde Bakan Ergün ve beraberindeki heyete Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükcü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilim Merkezi inşaatının hızla ilerlemesinden büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Ergün, Türkiye`de öncelikle Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere tüm illerde bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Bilim Merkezleri için en güzel örneklerden birinin Konya`da gerçekleşmiş olacağını kaydeden Bakan Ergün, \"Eğer şu ortamları yaygınlaştırırsak önümüzdeki süreçte Türkiye bu genç potansiyeline bilim ve teknoloji araştırmaları fırsatını sunmuş ve gerçek potansiyelini açığa çıkarmış olacaktır\" dedi.

Konya Bilim Merkezi`nin 2013 yılında tamamlandığında Türkiye`nin en önemli, en büyük bilim merkezlerinden birisinin Konya`da gerçekleşmiş olacağını vurgulayan Bakan Nihat Ergün, \"Bu önemli bir proje. Burada gençler, çocuklar, Türkiye`nin geleceği olan arkadaşlarımız bilime ve teknolojiye dokunacaklar, içinde yaşayacaklar. Bir kere daha dönüp araştırmacı kabiliyetlerini geliştirmiş olacaklar. Bu da Türkiye`de bilim ve teknoloji alanında genç kuşakların ciddi bir araştırmacı olmasına katkı sağlayacaktır. Bizim Türkiye olarak eksik olduğumuz yerlerden bir tanesi bu. Çünkü gelecek burada. Bizim kol gücüyle, alın teriyle, ülkemizi sadece bunlarla kalkındırmamız mümkün değil. Bunlar çok önemli, çok gerekli ama yeterli değil. Alın terinden daha önemli bir şey var; akıl teri. Bizim aklımızı terletmemiz lazım ve esas zenginlik orada\" diye konuştu.

Konya`daki bu örneğin bütün büyükşehirleri harekete geçirdiğini ifade eden Bakan Ergün, \"Onlar da tek tek gelip TÜBİTAK`la protokol imzalıyorlar. Onlar da Konya`daki bu bilim merkezi gibi bilim merkezlerini kendi şehirlerine kazandırmak için büyük bir yarış içerisindeler. İnşallah kısa zamanda Türkiye`nin bütün büyükşehirlerinde, sonra da Türkiye`nin 81 ilinde bu bilim merkezleri kurulmuş olacak\" dedi. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir