• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: TÜRKİYE`YE KÜRT GAZI
Kürdistan Bölge Hükümeti Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami, İstanbul`da düzenlenen Körfez Ülkeleri Doğal Gaz Platformu`nda yaptığı konuşmada, iki yıl içinde Kürdistan Bölgesi`nden Türkiye`ye doğal gaz ihraç etmeye başlayacaklarını açıkladı.

110 Oto Galerici, Bu Sitede Toplanıyor
Yeni oluşturulan Oto Galericiler Sitesi`nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, `meslek guruplarının siteleşmesinin şart olduğunu belirterek, esnafa kooperatif kurmaları için çağrı yaptı. Baydemir, kurulacak siteler için de altyapı taahhüdünde bulundu.

İşletmeci Tutuklandı
Kayapınar ilçesinde, av tüfeğiyle etrafa ateş açarak bir çocuğun ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan internet kafe işletmecisi tutuklandı.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: SİZ UYUYUN MÜDÜR BEY
Turizm konusunda kentimize en yakın olan Şanlıurfa ve Mardin`de turist sayısı her geçen yıl artarken, Diyarbakır`da ise bu rakam tersine işliyor. Turizm konusunda kentimize en yakın olan Şanlıurfa ve Mardin`de turist sayısı her geçen yıl artarken, Diyarbakır`da ise bu rakam tersine işliyor. Yapımı 11 yıldır devam eden İç kale çalışmaları ise bitmek bilmiyor.

Tarıma Dev Operasyon
Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ve diğer tarımsal destek ödemelerinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık 120 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmalarda, Diyarbakır ve Şanlıurfa`nın da aralarında bulunduğu bazı illerde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda aralarında kamu görevlerinin de bulunduğu yaklaşık 120 kişi, DGD ve diğer tarımsal destek ödemelerinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

5 Köyü Kaybettik
Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı 5 köy ve 4 mezra Batman`a bağlanacak. Söz konusu yerlerin Batman`a bağlanması için dosyaların İçişleri Bakanlığı`na gönderileceği bildirildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir