• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bombacı Vali Deşifre Oldu `Ya Diğerleri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Haber - Analiz / Doğruhaber
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Tanıtım Medya Günleri’ne katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, terörle mücadelede geçmişte başarılı olamamanın nedenleri arasında devlet içerisindeki çeteleşmeler olduğunu anlattı. Çelik, konuşmasında şu önemli ayrıntıyı da söyledi:

“1995’te benim üniversitedeki odama bomba konuldu. Kısa bir süreyle yiyecek ekmeğimiz varmış bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuarını aradım ne oldu diye. En sonunda yetkiler bana dediler ki boşuna üstüne gitmeli zarar görürsün. Nedir bu, bunu nasıl izah ediyorsunuz? Sonra dönemin emniyet müdürü bana geldi dedi ki, -ilk defa burada söylüyorum- bana dedi ki ‘Sayın hocam ben ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim. Sizin odanıza bombayı vali koydu’ dedi. Türkiye bunları yaşadı. Dolayısıyla terörün nereden çıkacağı, nereden geleceği belli olmayan bir tarafı var.”

Devlette önemli görevler üstlenmiş birinden önemli açıklamalar bunlar.

O dönem Van valisi olan şahsın Mahmut Yılbaş olduğu biliniyor. Yılbaş söylenenler için “iftira” diyor; ama dönemi hatırlayanlar hiç de öyle düşünmüyor.

Dönemin valisinin birçok karanlık işe bulaştığı ve her şeyi de açık açık yaptığı söyleniyor.

Aslında o dönemde olanlar valiyle de sınırlı değil.

Daha önceden bir general, ‘hakim ve savcıları hizaya getirmek için lojmanlarına bomba attırdığını’ söylemişti.

Batman’da 1995’te köy minibüslerinin durağına bomba koyup 8 kişinin ölümüne 19 kişinin yaralanmasına sebep olanların da Mit mensubu olduğunu söylüyordu dönemin kapkaranlık valisi Salih Şarman.

Şemdinli’de kitapevi bombalayan astsubaylar da Büyükanıt’ın “iyi çocuklar”ıydı. Susurluk’ta kaza yapan araçta bir emniyet müdürü, bir milletvekili bir de her yerde aranan(!) bir mafya babası vardı.

Bunlar ortaya çıkanlar…

Peki ya deşifre olmayanlar…

Bu memleket işkenceci bakanları duyduğunda nasıl bir tepki verecek acaba?

Bunlar ne zaman deşifre olacak?

Elbette Hüseyin Çelik’in açıklaması önemlidir; ama ortada bir gariplik de yok mu?

Hüseyin Çelik, bunu açıklamak için neden 17 yıl bekledi?

Güvenli bir ortam mı bulamadı?

Bu haberler de ilginizi çekebilir