• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Engellemelere Rağmen Kıbrıs`ta Kur`an`a Rağbet Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2010 yılında açılan ve din düşmanı sendikaların baskısı ile kapatılmaya çalışılan Kıbrıs`taki  yaz Kur`an kursları, yoğun bir katılımla eğitim vermeye başladı.  KKTC Diyanet İşleri Başkanlığı Gazimagusa Temsilcisi Yakup Deniz, ilk açıldıkları yıllarda kursların basılıp eğitimin engellendiğini hatırlatarak, “1 ay sürecek yaz Kur`an kursları Salı gününden itibaren hem okullarda hem de camilerde 2 bin öğrencinin katılımı ile başladı. Kurslara yoğun bir talep var” dedi.

“BENİM DERS VERDİĞİM OKULU BASMIŞLARDI”

Din düşmanı sendikaların yürüttüğü faaliyetlere tepki gösteren Yakup Deniz, Kur`an kurslarının iki sene önce açıldığını belirterek, “İlk zamanlar malum sendikalar benim ders verdiğim okulu basmışlardı. Bizim için ‘Bunlar Kıbrıs`ı Müslümanlaştırıyorlar` diyorlar. Kıbrıs gayrimüslim bir memleket mi ki Müslümanlaştıralım? Farklı kesimler tarafından desteklenen bu kitleler dinin karşısında olan, dinin öğretilmesini istemeyen, Kıbrıs`ı dinden uzaklaştırmaya çalışan kuruluşlardır. Sayısı çok az ama çığırtkanlığı sanki çok fazlaymış gibi gösteriliyor. Biz kimseyi Müslümanlaştırmıyoruz. Müslüman olan zaten Müslümandır” diye konuştu.

“MALUM KESİMİN TEPKİSİ ÜZERİNE DİLEKÇE İLE ÖĞRENCİ ALIYORUZ”

Malum kesimin tepkisi üzerine dilekçe ile öğrenci aldıklarını dile getiren Deniz, “Kıbrıs`ta bütün din görevlilerimiz yasalarımıza göre Kur`an öğretebilir. Burada eğitim-öğretim Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı olduğu için, Kur`an eğitimini din düşmanı kitle sulandırıyordu. Biz de yeni bir uygulamaya geçerek velilerden, ‘Çocuğumun Elifba öğrenmesini istiyorum` şeklinde dilekçeler istiyoruz. Dilekçe ile eğitim verdiğimiz için şimdilik bir sorun yok. Ama ilerleyen günlerde ne olur onu bilemem. Kıbrıs`ta akşamdan sabaha her şey değişebilir” ifadelerini kullandı.

“2 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Yaz Kur`an kurslarının 2010 yılından bu yana faaliyette olduğunu kaydeden Deniz, “Salı gününden itibaren hem okullarda hem de camilerde 2 bin öğrencinin katılımı ile derslere başladık. Dersleri hem camilerde hem de Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı olarak onların belirlediği okullarda yapıyoruz. Haftada iki gün okullarda, üç gün de camilerde uygulamalı olarak dersler veriyoruz. Kurs 1 ay sürecek. Kurslara yoğun bir talep var” şeklinde konuştu.

Akti

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir