• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Daha Yüksek Çözünürlüklü Yayınlar Yolda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Davut Dursun, Karasal Sayısal yayıncılıkta oluşturulan Verici Tesis ve İşletim şirketiyle, izleyicilerin daha yüksek çözünürlüklü ses ve görüntü kalitesinde yayınlar izleyeceklerini söyledi.

Anten Teknik Hizmetler ve Verici Tesis İşletme Anonim Şirketi`nin kuruluşu dolayısıyla İstanbul`da bir basın toplantısı düzenlendi.

Davut Dursun, radyo ve televizyon yayıncılığında verici işletme hizmetlerinin tek çatı altında toplanmasıyla, işletme maliyetinin düşeceğini, anten direği sayısının azalacağını ve böylece verimliliğin de artacağını söyledi.

Davur Dursun, "Ekonomik ömrünü tamamlamış olan vericiler teknolojik olarak yenilenecek ve verici güçlerinin farklılığından kaynaklanan enterferans sorunu ortadan kalkacak. Yayınların daha kaliteli olarak izleyiciye ulaşması mümkün olacak. Karasal sayısal yayınlara geçilmesiyle birlikte; izleyiciler daha yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip yayınlar izleyebilecekler." dedi.

Davut Dursun, kapasite darlığı nedeniyle izlenemeyen kanalların da izlenir hale geleceğini, cep telefonu ve yeni nesil cihazlarla televizyon yayınlarının izlenebileceğini de kaydetti.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, karasal sayısal yayıncılıkta Türkiye`yi kaliteli yayıncılığa götürecek 3 unsurun RTÜK, yayıncılar ve izleyiciler olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir