• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Mustazaf Der Ve İhya Der
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami duyarlılığıyla tanınmış, halka hak için hizmet eden iki derneğimiz cumhuriyet tarihi boyunca süregelen yöntem ve uygulamalar sonucunda kapatılmıştır.Bu dernekler kapatılırken hangi amaçlar güdülmüş ve niçin bu zulüm yapılmıştır? Halktan herkes bu tür soruları soruyor.
 

Elazığ İHYA DER` in kapatılma sürecini yakından takip edenlerdenim.Biz Elazığlıları bu olay gerçekten de çok üzmüştü.İHYA DER`e gelsin veya gelmesin birçok kişiden şu sözleri duydum:``Yahu bu adamların ne günahı vardı?Biz bu insanlardan hayırdan başka bir şey görmedik.
Yoksullara yardım eden,öğrencilere maddi manevi destek veren,elinden geldiğince zengin ile fakir arasında köprü olan bu nur yüzlü insanlara ne diye 150 yıl ceza verildi?Özellikle halktan birçok kişiden isyan dolu şu sözleri duydum:``Bu devlet kaldırımlardaki taşları söküp polise askere atan, dükkanları kundaklayan,esnaflara kepenk indiren her gün birçok asker ve polisi öldüren teröristlere hiçbir şey yapmıyor da bu mazlumlardan ne istiyor?Bu temiz insanların toplumu ıslah için yaptığı çalışmalar kimlerin zoruna gidiyor da salihler,bu ülkede cezalandırılıyor?`` Hz. Ali der ki:``Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenlerin zalimliğidir.`` Evet, bu ülkede, en büyük talihsizliği yaşayan adalettir.Bu günlerde de milyonları bir araya getiren,mazlumların hamisi,yoksul ve düşkünlerin sahibi MUSTAZAF DER kapatıldı.Yapılan bu zulme yargı tarafından hagi kılıf uyduruldu, hangi bahaneler öne sürüldü diye soracak olursanız; minareyi çalan kılıfına uydurur,demişler derim.
 

Allahın Resulü, yargı ve adaletle ilgili şöyle der:`` Kadı zulmetmedikçe, Allah Teâla hazretleri onunla birliktedir. Zulme yer verdiği zaman onu terk eder, artık şeytan onunla beraber olur.`` Ne yazık ki bu ülkede kadılar yani hakimler Müslümanlara karşı çok zulümkar davrandılar.Dikkat edin yargı ve adaletten şikayetçi olmayan hiç kimse yok.Hatta halkımız elinden geldiğince bu sistemin adaletine,mahkemelerine düşmemeye çalışmıştır.İnsanımız elinden geldiğince kendi sorununu kendi halletmeye çalışmıştır.Şeytan`ın beraber olduğu bir yargıdan kim medet bekler ki?Biz de medet beklemiyoruz.Ama Akif`in zalimlere haykırdığı gibi şunu tüm içtenliğimizle deriz ki:``Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunumKesilir belki çekmeye gelmez boynum.``İHYA DER kapatıldı.Onun uğruna çaba harcadığı aziz İslam davasına hizmet eden birçok İslami STK kuruldu.Türkiye genelinde hizmet eden MUSTAZAF DER`e kilit vuruldu. İnşallah bundan sonra Müslümanlar daha büyük hizmetlerle halkımızın karşısına çıkacağından eminim.
 

Ya Rab! Zulmü engelleyecek gücün olduğu için hiçbir zaman zulme uğramayalım. Bizden intikam almaya gücün yettiği için, asla zulmetmeyelim.Ya Rabbi sen yeryüzüne Mustazafları hakim kılacağına söz vermişsin. Öyleyse senin dininin yeryüzüne hakım olması için nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa onu bize yaptır, bunun için hangi bedelin ödenmesi gerekiyorsa, o bedeli ödeyebilmeyi bize nasib et. Amin.

 

Abduldulkadir Aydoğan / Elazığ - Yaş: 24


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir