• DOLAR 32.417
  • EURO 34.478
  • ALTIN 2488.525
  • ...
Bizi İmtihana Layık Görene Hamd Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd âlemlerin Rabbi olan, Müslümanları imtihan edip, imtihana sabredenleri katında yükselten Allah(c.c.)’a mahsustur.
Salat ve selam imtihana nasıl sabredilmesi gerektiğini hayatıyla bizlere öğretip, bizleri sabrın mükâfatlarından haberdar eden, âlemlerin yegâne yaratılış sebebi olan Muhammed Mustafa(s.a.v.)’ya olsun.
 

Ve selam olsun pak Nebi(s.a.v.)’nin Ehl-i Beytine, Ashabına, günümüze kadar yolunu sürdürenlere ve şu an Allah(c.c.)’ın imtihana layık gördüğü Mustazaf’lara.
 

Bismilahirrahmanirrahim
" İnsanlar sırf `inandık` demekle; hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakıvereceklerini mi sanıyorlar?( Ankebut-2) Şehid âlim Seyyid Kutub bu ayeti tefsir ederken; ‘İman, sırf dille söylenen bir söz değildir. İman, birtakım yükümlülükleri olan bir gerçektir. Kendine özgü ağırlıkları bulunan bir emanettir. Sabretmeyi gerektiren bir cihaddır. Katlanılması zorunlu olan bir çabadır. Bu yüzden, insanların "inandık" demeleri yeterli değildir. Sınavdan geçirilmeden, bu sınav esnasında kararlılıklarını ortaya koymadan, bu sınavdan cevherleri arınmış, kalpleri berraklaşmış olarak çıkmadan sırf böyle bir iddiada bulunmakla bırakılmazlar…’ bu denli güzel açıklamalarda bulunmuştur.
 

Mustazaf-Der’in kapatılma gerekçeleri incelendiğinde bu kapatma kararının tamamen İslam’a hazımsızlıktan kaynaklandığı görülecektir. İslami ve insani faaliyetler terör faaliyetleri gösterilmek suretiyle dernek yönetici, üye ve gönüllüleri terör örgütü lider ve üyeleri gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu Sünnetullahtır… Tarihte bu tür vakaların sayısı çoktur. Hakkın taraftarları bir yerde çalışıyorsa, zalimlerin oyununu bozuyorsa, hakka hizmet ediyorsa bu tür zulüm ve adaletsiz olayların vuku bulması, bilinen bir şeydir. Yalnız Müslümanlar bu imtihanla ümitsizliğe düşmemelidir. Bilakis bu tür imtihanlar Müslüman kardeşlerimizin imanlarını artırmalı hizmetteki şevklerini bilemelidir. Çünkü Allah(c.c.) Kur’an-i Kerim’de “Sakın gevşemeyiniz, karamsarlığa kapılmayınız. Eğer mümin iseniz üstün gelecek olan taraf sizlersiniz.” Tavsiyesinde bulunarak bizlere ayetin sonunda müjde veriyor.Ve bir müjde daha; “Yoksa kötülük işleyenler bizim elimizden kurtulabileceklerini mi sanıyorlar? Ne kadar yanlış düşünüyorlar?"(Ankebut-4)“Sakın, Allah`ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Yalnız, onlarla hesaplaşmayı gözlerin şaşkınlıktan donakalacağı bir güne erteliyor”.(İbrahim-42)
 

Bizleri insanlığın yol seçme özgürlüğünde kendisine kulluk etme yolunu seçmeye layık gören Allah(c.c.)’a tekrardan hamd ediyorum. Mustazaf-Der camiasındaki kardeşlere Allah(c.c.)’tan sabır diliyor ve onları layık görüldükleri imtihandan dolayı tebrik ediyorum.
Ya Rab! Müslüman kardeşlerimizin üzerine imtihan sürecinde ve sonrasında rahmetini yağdır. Bizleri de imtihana layık gör ve imtihanda sabredenlerden eyle. Amin
Allah(c.c.)’a emanet olunuz. Vesselam
 

Muhammed Eta Akyüz / Şanlıurfa - Yaş: 22

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir