• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Siyonist İşgalci, A Ayda 67 Filistinliyi Şehit Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN- İnsan Hakları İçin Dayanışma Kurumu`nun hukukçularından ve araştırmacılarından olan Av. Ahmed Tubasi raporun içeriği hakkında özet bilgiler verdi. Onun verdiği bilgilere göre şehit edilen 67 kişiden, 57`si Gazze`den 10`u ise Batı Yaka`dan.
 
Gazze`de şehit edilenlerin 48`i tamamen uluslararası hukukun yasakladığı nitelikteki saldırılara hedef olarak hayatlarını kaybettiler.
 
Tubasi`nin bildirdiğine göre işgalci Siyonistlerin saldırılarında Mart ve Haziran aylarında yükseliş yaşandı. Mart ayında şehit edilenlerin sayısı 30`a ulaşırken Haziran ayında da toplam 25 kişi şehit edildi. Ocak ve Nisan aylarında 5`er kişi, Şubat ayında da 2 kişi şehit edildi. Mayıs ayında ise herhangi bir öldürme olayı vuku bulmadı. Şehit edilenlerin 16`sı henüz 18 yaşını doldurmamış çocuklardan oluşuyor. Dört şehit ise kadınlardan oluşuyor
 
İnsan Hakları İçin Dayanışma Kurumu raporunda siyonist işgal devletinin Filistin halkını öz yurtlarından çıkarmayı amaçlayan ırkçı ve saldırgan tutumunu da kınayarak insan haklarına önem veren uluslararası kuruluşları bu ırkçı tutuma karşı tavır koymaya çağırdı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir