• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
Hem Zamandan Hem Elemandan Tasarruf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van iskele caddesi üzerinde geçtiğimiz günlerde yıkılan Hacı Hidayet Caminin hemen bitişiğinde bulunan 3 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştiren yıkım ekibi, zamandan ve işçiden tasarruf etmek için sac sistemi geliştirdi.
Yıkım ekibi, binanın içinden dışarı doğru kaydırak misali tasarladıkları sac sistemi ile binanın içinde açtıkları oyukla moloz parçalarını kurdukları sac sistemine atmak suretiyle hafriyat alanına döküyorlar.
 
İşçiler, öncesinde hafriyat aracını alana getirip moloz parçalarını araca dökmeyi düşündüklerini ancak; aracın saatlerce boşuna beklememesi için bu yöntemi uyguladıklarını belirtirek, "Hilti makinelerimizle yıkımını yaptığımız binadan çıkan molozları el arabalarına yükleyip, sac sistemine döküyoruz. Sac sisteminden dökülen molozlar hafriyat aracına yüklenip götürülüyor. Bu sistem sayesinde işimizi daha çabuk yaparak hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de daha fazla işçi çalıştırmayarak işçi tasarrufu yapmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İşçiler binanın zemin katındaki işyerlerinin yıkılmayacağını, 20 gün içinde işlerini bitirmeyi düşündüklerini dile getirdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir