• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Mısır`da Hiristiyan Kardeşler Cemaati Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da İhvan-ı Müslimi`nin elde ettiği siyasi ve toplumsal başarı, Mısır hristiyanlarını da harekete geçirdi.

Harekete geçen hristiyan siyasetçi ve aktivistleri Mısır`da İhvan-ı Müslimi`nden etkilenerek İhvan-ı Mesihiyyin yani Hrisitiyan Kardeşler Cemaatini kurma aşamasında olduklarını ve yakında bunu ilan edeceklerini belirttiler.

Bu hareketin fikir babsı avukat Memduh Nahle olarak biliniyor.

Şu ana kadar 16 bölgede teşkilatlanmasını tamamlayan Hiristiyan Kardeşler Cemaati yakında iddialı bir şekilde Mısır siyasi arenasına girmeye hazırlanıyor.

El Arabiya`ya açıklamalarda bulunan hareketin öncülerinden Mişel Fehmi: "Aslında bu fikir 2005`ten beri var.  Ancak son zamanlarda İhvan-ı Müslimin Cemaatinin başını çektiği dini grupların elde ettiği başarı, bize ilham oldu" dedi.

Cemaat kurucularından Emir İyad da El Yevm Es Sabi sitesine yaptığı açıklamalarda: "Mursi`nin seçilmesiyle birlikte açıkçası bizde "medeni devlet" inancı zayıfladı. Mısır, "dini devlet" hüvviyetine büründü. Bu ortamda bizim de bir şeyler yapmamız şart. Bizim cemaatimiz hem siyasi, hem sosyal hem de diğer alanlarda faaliyet gösterecek. Biz Gandi`nin pasif direniş ilkesini benimsiyoruz, şiddetten uzak duracağız." dedi.

Öte yandan Selefiler, Hiristiyan Kardeşler Cemaatine dair bir rahatsızlıklarının söz konusu olmadığını, aksine bu oluşuma saygı duyacaklarını ifade ettiler.

İhvan-ı Müslimin ile aynı ismi kullanan İhvan-ı Mesihiyyin Cemaatının Mısır toplumunda nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu. Sığ fikri ve entellektüel yapısıyla  İhvan-ı Mesihiyyin Cemaati, derin ilmi ve felsefi birikimi olan  İhvan-ı Müslimin Cemaatıne karşı bir varlık gösterebilecek mi?

dogruhaber.com.tr.

Bu haberler de ilginizi çekebilir