• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
10 Günde Kuran`a Geçtiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 18 Haziran 2012 Pazartesi günü başlayan Yaz Kur`an Kursları çerçevesinde Hamidiye Camii yaz Kur`an Kursu kızlar bölümünde okuyan yaşları 9`u geçmeyen bazı kurs öğrencileri, 10 günde Kur`an-ı Kerime geçti.

 

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı ve günde 3 saat eğitim yapılan kurslarda; Kur`an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

 

Okuma yazma bilmediği halde Kur`an-ı hem yazıp hem de okuyan Yağmur Akkuş`la (4), gündeme gelen Hamidiye Camii Kurs hocası Asiye Tanış, \"Allah bu güzel çocukların annelerinden babalarından razı olsun. 10 günde Kuran`a geçtik ve bu kısa bir süre olmasına rağmen yaşları çok küçük olan öğrencilerin, gösterdikleri azimle bu başarı geldi\" dedi.

 

Onlara Oyunlarla, İlahilerle Yaklaşıyorum
Hamidiye Camii kız Kur`an Kursu hocası Asiye Tanış, \"Yaklaşık 90 öğrencim var ve iki grup şeklinde ders veriyorum her geçen gün bu sayı artıyor. Bunların sadece 50 tanesi aralarında yaşları 9`u geçmeyen öğrencilerimin de olduğu kursta 10 günde Kur`an-ı Kerim`e geçtiler. Diğer camilerde iki veya üç hocaları var ama ben bu kadar öğrenciye tek başıma bakıyorum ve Allah`a hamdolsun bütün öğrencilerime yetişiyorum\" şeklinde konuştu.

 

Kur`an-ı Kerim dersi verilirken nasıl bir yöntem kullandığını söyleyen Tanış, \"Sistemli bir şekilde çocukların anlayabileceği yerden yaklaşıyorum. Onlara oyunlarla, ilahilerle yaklaşıyorum. Hayal dünyalarına vararak onların güzel vakit geçirmelerini sağlıyorum ve sevdirerek öğretiyorum\" ifadesini kullandı. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir