• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Rahmet Der Beraat Kandilini İhya Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Merkezi Gaziantep`te bulunan Rahmet Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Rahmet Der) Beraat Kandili münasebetiyle dün gece vatan mahallesindeki dernek binasında bir program düzenleyerek kandili, dernek üye ve gönüllüleriyle ihya etti.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kandil programına çok sayıda vatandaşın katıldığı görüldü. Programa konuşmacı olarak katılan Mustafa Karakurt, Beraat gecesinin anlam ve öneminden bahsederek bu gecede yapılacak ibadetlerin ne kadar önemli olduğuna değindi.

 

Kandil gecelerinin insanların günahlardan kurtulması için Allah tarafında yapılan bir kampanya olduğunu, günah işleyen Müslümanları Rabbimizin adeta affetmek için sebepler çıkardığını söyleyen Mustafa hoca şunları söyledi; \"Rabbimiz Kuran`da şöyle buyuruyor; `Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur`an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir.`(Duhan, 44/1-4) ayette geçen, `mübarek gece`den maksat; Berat gecesidir. Kur`an bu gecede, yedinci semadan dünya semasına indirildi. Kadir gecesinde ise ilk kez Peygamber Efendimize indirilmeye başlandı.

 

Allah Resulü Hz. Aişe`den yapılan bir rivayette \"Bu gece Şabân`ın on beşinci gecesidir. Cenabı Hak bu gecede Benî Kelb kabilesi koyunlarının sayısı kadar kimseyi cehennemden âzâd eder. Fakat bu gece Allah; müşriklerin, kincilerin, akrabalarıyla münasebeti kesenlerin, hayat ve ihtişamlarına mağrur olanların, ana ve babalarına isyan edenlerin, içki düşkünlerinin yüzlerine bakmaz.`

 

Başka bir hadiste Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve `tevbe eden yok mu? Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen` der. Bu durum, sabaha kadar devam eder`\"
Amellerin bu ayda âlemlerin Rabb`ı yüce Allah`a arz edildiğini söyleyen Mustafa hoca bu ayda oruç tutmanın faziletinden bahsetti.

 

Program, İnzar İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra yapılan duayla sona erdi. (Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir