• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
5 Köy 4 Mezra Batman`a Bağlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Sınır köy ve mezralarının Batman`a bağlanma sürecinde sona yaklaşıldı. Konuyla ilgili bilgi veren köylerle ilgili komisyon başkanı ve BATSO Meclis Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Mehmet Şirin Bardakçı, Diyarbakır`a bağlı sınır köyleri Diktepe (Xıncıkâ), Akuba, Boyacı (Alobociya), Akbaş (Sergevré) ve Kocalar (Koca) Köyleri nin Batman`a bağlanması için Diyarbakır`dan onay verildiğini kaydetti.

Bardakçı, \"2003`te bölgeye bir yatırım yapmak istedim ve bunu yaparken sıkıntılar yaşadım. Köylerde özellikle eğitim konusunda olsun çok sıkıntılar yaşadık ve şimdi o sıkıntılar devam ediyor. Köydeki çocuklar okula gitmek için 30 Km taşımacılıkla okula gidiyor. Bizlerde bunun farkına vardık ve 2003`te bütün köylüleri topladık ve bu sıkıntıları nasıl gidereceğimiz konusunda bir araya geldik\" dedi.

Bu sıkıntıları gidermek hem köylerin, hem bölgenin ve hem de Batman`ın önünün açılacağını ifade eden Bardakçı, \"Bütün iller Batı`ya yönelik gelişirken yanlış sınırdan dolayı Batman`ın önü hep kapalı olduğu için batıya doğru bir gelişme gösterememiştir. Kaymakamlıklara, Valiliğe, İl Özel İdareye yaptığımız müracaatlarla sıkıntı çektik. Ama bunun sonunda mutlu sona erdik\" şeklinde konuştu.

Sınır köylerinin şu anda Batman`a bağlanması konusunda Diyarbakır`la ilgili hiçbir problem kalmadığına dikkat çeken Bardakçı, \"Kaymakamlıktan, valilikten ve İl Özel İdare`den onay alındı. Batman Valiliğine sunmak üzere dosyamızı hazırladık ve gönderdik. Oradan bizim sunacağımız bu dosyalar tamamlandıktan sonra Batman ve Diyarbakır Valisi İçişleri Bakanlığına dosyaları gönderecek ve süreç tamamlanacak\" açıklamasını yaptı. (Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir