• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
`Kur`an`dan Uzaklaşmak Zillet Sebebidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Beraat Kandili münasebetiyle Gaziantep İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nde (İlim-Der) yapılan "Kur`an ve Beraat" isimli etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ekrem Derdiyok, Ku`an-ı Kerim`den uzak olmanın kişiyi cehennemlik etmesinin yanı sıra dünya hayatında da zillet sebebi olduğunu belirtti.
 
Akşam saat: 21.00`de dernek binasında gerçekleşen etkinlik Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve salavatların ardından programa konuşmacı olarak katılan Ekrem Derdiyok, Ku`anı Kerim ve Beraat gecesinin önemine değindi.
 
Kur`an-ı Kerim`in sosyal ve psikolojik sorunlara şifa olduğunu belirten Derdiyok hoca, "Kuran`ın mesajı sadece müminlerin sadrına (gönlüne) değil, ona kulak kesilen kafir de olsa, gayrimüslim de olsa onların sinelerindeki sıkıntıyı giderir ve onlara da dahi şifa olur" ifadelerine yer verdi.
 
Ku`ran-ı Kerim`in tüm insanlığa hitap ettiğini ifade eden Derdiyok, insanı yönlendirmesi gereken tek kılavuzun Ku`ran-ı Kerim`in olduğunu belirterek; "Kuran`ın yönlendirdiği insan cennete gider" dedi.
 
Kuran`ı öğrenip okumanın en büyük sevaplardan olduğunu ifade eden Derdiyok, Kuran`ın büyük bir güç ve nur olduğunun altını çizdi.
 
Yaklaşık 3 saat süren program, yapılan duanın ardından son buldu.
(Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir