• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
`Başbağlar Katliamı Tarihe Kara Harflerle Kazındı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 5 Temmuz 1993`te Erzincan`ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü`nde yaşanan ve 33 kişinin katledildiği olayla ilgili Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi`nden açıklama geldi.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens adına yayımlanan açıklamada, "Başbağlar köyünde şehid edilen 33 mazlum kardeşimizin acısı, katliamın 19. yıldönümünde de yüreklerimizde tazeliğini korumaya devam etmektedir. Başbağlar`daki aziz şehidlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Kirli planları için masum insanların kanını akıtmaktan perva etmeyen zalimleri lanetliyoruz. Dünyada kendileri için zillet ve cehennemde de şiddetli bir azap diliyoruz" denildi.

Başbağlar katliamının, dinden ve insanlıktan nasiplerini almamış, hak ve halk düşmanlarının alınlarına çalınan kara bir leke olarak, tarihin kara sahifelerine de kara harflerle kazındığını belirten Cens, "Başbağlar ve Susa Camii şehidlerinin aziz kanları zalimlerin alnında utanç ve kara bir leke olarak daima kalacaktır" dedi.

Sivas olaylarının yıldönümünde İslam düşmanlığının dillendirildiğini, katledilen mustazaf Başbağlar köylülerinin dramı görmezden gelindiğini belirten Cens, "Fitne ve fesad çıkarmada hiç kimsenin ellerine su dökemeyeceği toplum mühendislerinin Sivas ve Başbağlar hadiseleri ile arzuladıkları; toplumu bölme, bloklara ayırma, kutuplaşma ve düşmanlık tohumlarının tutmamasını, tüm fasid planlarının onların aleyhine dönmesini Allah-u Teâlâ`dan diliyoruz" dedi.

Açıklamanın sonunda, "İslam ve Müslüman düşmanlığının en kanlı şekilde ayan beyan olduğu Başbağlar katliamını, bu vahşeti ve Başbağlar şehitlerini hiç bir zaman unutmayacak ve Allah`ın izni ile hep yâd edeceğiz" denildi.

(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir