• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Casusluk Gözaltıları Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nca `askeri casusluk` iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 muvazzaf asker, serbest bırakıldı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı`nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde 2 Temmuz`da çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 52 muvazzaf ve 2 emekli askerden dün adliyeye sevk edilen 27`si, savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nca `fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri` iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, 78 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklu sayısının 46`sı emekli ve muvazzaf asker, toplam 78 kişiye çıktığı soruşturmada, tutuklular arasında, suç örgütünde `eskort` olarak görev aldığı iddia edilen 1 travesti ve 19 kadın ile Marmaris`te marina işletmeciliği yapan bir iş adamı da bulunuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir