• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Ramallah`ta Tutuklulara Destek İçin Yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgal devletiyle arasındaki güvenlik işbirliği anlaşmalarına binaen, siyasi gerekçelerle yüzlerce aktivisti özgürlüğünden mahrum ederek demir parmaklıklar arkasına koyan Abbas yönetiminin onları serbest bırakması talebiyle dün (4 Temmuz Çarşamba) Batı Yaka`nın Ramallah şehrinde yine gösteri yürüyüşü düzenlendi.

Aynı zamanda, Ramallah`ta Mahmud Abbas`ın yasa dışı bir şekilde oluşturduğu yönetimin hapishanelerinde tutulan siyasi tutukluların açlık grevlerine destek amacıyla meydanlara çıkan göstericiler siyasi tutukluların tümünün en kısa zamanda serbest bırakılmasını istediler.

Müslüman Gençler Birliği`nin ve Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi`nin çağrısıyla düzenlenen gösteriye Filistin Parlamentosu üyesi bazı milletvekilleri de katılarak destek verdi. El-Menare kavşağından başlayan gösteri Mahmud Abbas`ın başkanlık binasına doğru devam etti. Göstericiler siyasi tutuklamalara tepki gösteren ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını isteyen pankartlar taşıdı ve sloganlar attılar.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir