• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Beraat Gecesi Adana`da İhya Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesinde faaliyet gösteren Adana İhya Der, Beraat Gecesi nedeniyle bir program düzenledi. Katılımın yoğun olduğu program İrfan Demir`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`in ardından, Hüseyin Bozkurt, Beraat Gecesi`nin anlam ve önemini bildiren bir konuşma yaptı.

Bozkurt konuşmasında, Allah` u Teâlâ`nın bu gecede birinci kat semaya kadar indiğini ve şöyle çağrıda bulunduğunu ifade ederek, "yok mu bir bağışlanma dileyen onu affedeyim, yok mu rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu şifa isteyen ona şifa vereyim." Bozkurt, bu durumun sabaha kadar devam ettiğini söyledi.

Bozkurt, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu; "Ramazan ayında bol bol Kur`an okumalı, yapılabilirse bir kez mealiyle beraber hatim indirilmeli, Kur`an-ı Kerimi ailemizle beraber okumalıyız. Bulunduğumuz rahmet ayı içinde iftarlar vermeli, yapılan davetlere icabet edilmeliyiz. Teravihler mümkün mertebe camide kılınmalı ve sabah namazlarında camilere gidip mukabele okunmalıyız."

Grup Kervan sanatçılarından Ekrem Özmen, seslendirdiği ilahilerle geceye renk kattı. Program, okunan dua ve kılınan namazın ardından sona erdi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir