• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Suriyeliler İçin Yeni Kamp Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Akçakale`de, Suriye`den gelebilecek sığınmacılar için yapılan ve kısa süre önce alt yapı çalışmalarının başladığı bölgeyi gezen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç`e, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez ve daire amirleri eşlik etti.

Kamp hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Güvenç, Suriye`de yaşanan olaylardan dolayı Türkiye`nin burada yaşayan vatandaşlara kucak açtığını ve şimdiye kadar ülkemize 35 binin üzerinde Suriyeli vatandaş`ın gelerek Türkiye`deki kamplarda kaldığını söyledi. Şanlıurfa`da 10 binin üzerinde Suriye vatandaşının kaldığını anlatan Vali Güvenç, \"İlk gelenleri Ceylanpınar`da konuk ediyoruz. Şimdi ikinci bir 10 bin kişilik yer ile ilgili çalışmaları Akçakale ilçemizde başlatmış bulunuyoruz. 500 dönümlük bu alanda 4 gündür çalışıyoruz. Gerekli ödenekler temin edildi. İnşallah gecikmeden 20-25 gün içinde bu kampı da hayata geçireceğiz. Sosyal tesisleriyle, spor alanlarıyla, seyyar hastanesiyle lavabo, tuvalet, banyolarıyla tam bir sosyal tesis haline getireceğiz\" dedi.

Akçakale Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürünün yoğun bir tempoyla kampın kurulması için emek verdiklerini anlatan Vali Celalettin Güvenç, \"Emek veren herkesi kutluyorum\" dedi. (Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir