• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
STK`lardan Mustazaf-Der Saldırısına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüksekova Mustazaf-Der Şubesinin yakılması ve dernek başkan yardımcısının katledilmesi nedeniyle STK`lar tarafından kınama mesajları gelmeye devam ediyor. Ülke genelinde onlarca STK`nın kınadığı hatta lanetlediği bu olay için bir kınama da, Van`ın Erciş ilçesin de faaliyetlerini sürdüren STK`lar tarafından geldi.

 

STK`lar, bu saldırının kesinlikle kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, Müslümanların bu konuda birlik olması gerektiğini belirtti.

 

Saldırıyı kınayan Veren-El Derneği, İhya Der ve Başak Der yöneticileri, böyle durumların bir daha yaşanmaması için Müslüman halkın uyanık davranması ve bu tür oyunlara gelmemeleri gerektiğini belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

 

Bu olay bir gün bizim başımıza da gelebilir
"Öncelikle bu olayı yapanları derneğimiz adına kınıyorum" diyen Erciş Veren-El Derneği Genel Başkanı İkram Şahin, "Bu saldırıyı yapanların temel amacı provokasyon yapmak insanları kendi saflarına çekip İslam`dan uzaklaştırmaktır. İslami hassasiyeti ortadan kaldırmaktır. Yani temel niyetleri bu. Bu olay bizim başımıza da bir gün gelebilir. Birlik olmalı bu tür oyunlara gelinmemeli. Şunu belirteyim ki, insanımız artık bilinçleniyor. Bunlara bir daha geçit vermeyeceklerine inanıyorum" dedi.

 

Bu aslında onların bildik tavırları
Bunun kınanması, olayın kabul edilmemesi gerektiğini belirten Erciş Başak Der Genel Başkanı Gültekin Keleş ise, "Bu aslında onların bildik tavırları. Yüksekova`da hakimiyet kurma peşinde olan insanlardır. Yani `burada sadece biz varız, kendimiz dışında kimseyi kabul etmiyoruz` şeklinde bir düşünce onlarda hakim. Ancak şunu da belirteyim ki biz öncelikle bu saldırıyı kınıyor ve bu saldırıyı kesinlikle de kabul etmiyoruz. Müslümanlara yönelik yapılan bu saldırıyı herkesin kınaması gerektiğine de inanıyoruz. Yeni bir çatışma alanının doğmaması, yeni olayların çıkmaması için bizim gibi düşünen Müslümanların birlik olmaları bu konularda hassas davranmaları gerekir. Çünkü bu olaylarda birilerinin çıkar sağlama girişimi olması muhtemeldir" diye konuştu.

 

Her iki tarafından istediği de aslında Müslüman`ı Müslüman`a düşürmektir
Bu olayın altında şer güçlerin parmağı olduğunu belirten İhya Der Üyelerinden Mahmut Göktürk, "Mustazaf Der`e yapılan bu saldırı aslında İslam`a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bu olayda parmağı olanları kınıyor ve lanetliyorum. Çünkü biz STK olarak bundan dolayı çok üzgünüz. Böyle bir İslami derneğe yapılan bu saldırının ve dernek başkanının şehit edilmesinin ardında sadece İslami tahammülsüzlük olduğuna inanıyorum. Burada sadece İslam düşmanlığı ortadadır. Bu olayda aslında şer güçlerinin de parmağı var. Her iki tarafında istediği aslın da Müslüman`ı Müslüman`a düşürmektir" şeklinde konuştu.

 

Bu yaşananlar tamamen provokasyondur diyen Göktürk, "Bu olayda Dernek Başkan Yardımcısını şehit eden kişi ve kişiler bir an önce bulunmalı. Şer güçlerin bağlantısı ancak bu şekilde çözüme kavuşur. Olay vaktinde emniyet güçlerinin ve askeriyenin hiçbir müdahalesi olmaması olaya karışmaması akılda soru işareti bırakmasına yeterli diye düşünüyorum. Müslümanlar artık uyanmalı, birlik olmalı ki böyle durumlar yaşanmasın" diye vurguladı.

Burhan Teke - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir