• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.



ÖZGÜR HABER: `DEVLET TERÖRÜNÜN MAĞDURUYUZ`
Türkiye-Federe Kürdistan sınırında uçakların bombardımanı sonucu ölen 34 sivilin aileleri, yeni çıkan kanun gereği kendilerine devletten maaş bağlanacağı haberlerine tepki gösterdiler. Saldırıda kardeşini yitiren Roboskili ailelerden Hikmet Alma, \"Bizler devlet terörünün mağdurlarıyız. Paraları kabul ettiğimiz takdirde yeni katliamlara zemin hazırlamış oluruz. Biz sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz\" dedi.

İçten`den Mazlum-Der`e Yanıt
AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik`i PKK`den teslim alan Diyarbakır Barosu, İHD ve Mazlum-Der Diyarbakır Şubeleri için \"Madem güçleri var, diğerlerini de kurtarsınlar\" diyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bunun üzerine \"Ak Partili vekiller hedef gösteriyor\" diyen Mazlum-Der`e yanıt verdi.

Toprak`ın Köy Gezileri Sürüyor
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ilçe ve buralara bağlı köylerdeki inceleme gezilerini aksatmadan sürdürüyor. Bu kez Ergani ilçesine giden Vali Toprak, yapılacak olan ve daha önce yapılan köy yol altyapı ve içme suyu çalışmalarını inceledi.


DİYARBAKIR SÖZ: EL KAİDE BASKIN!
El Kaide`ye yönelik olarak Batman, Gaziantep ve Mardin`de düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Batman, Mardin ve Gaziantep`te terör örgütü El Kaide`ye yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Batman Valiliği`nden yapılan açıklamada, El Kaide`ye bağlı olarak Batman`da faaliyet yürüttükleri tespit edilen kişilere yönelik olarak Batman, Gaziantep ve Mardin`de operasyon düzenlendiği bildirildi


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: YA RAB AFFET!
Af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı `Berat Kandili` Diyarbakır`da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kandilin uhrevi hazzını yaşamak için camilere akın eden milyonlarca Müslüman, Allah`tan af ve mağfiret talebinde bulundu. Diyarbakır- Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili, tüm ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır`da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Diyarbakır`da camiiler dolup taştı. Diyarbakırlılar, Ramazan Ayı`nın müjdecisi olan Berat Kandili`ni başta tarihi Ulu cami olmak üzere kentin diğer camilerinde idrak etti.

Telefona Çıkacak Yüreği Yok
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kendisini eleştiren MAZLUM-DER Diyarbakır Şube Başkanı`na tepki gösterdi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ay`ın kendisine yönelik suçlamalarına sert yanıt verdi. İçten, \"Gözyaşlarını görmeyenler, vicdanlarına nasıl hesap verecek?\" dedi.

2`nci El Elbiseye İlgi Artıyor
Diyarbakır`ın Sur ilçesindeki tarihi Sipahi pazarında satılan 2. el kıyafetlere ilgi her geçen gün artıyor. Diyarbakır`ın Sur ilçesindeki tarihi Sipahi pazarında satılan 2. el kıyafetlere ilgi her geçen gün artıyor. Bir ila 10 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan elbiseler, yoksulların vazgeçilmez tercihi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir