• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beraat Kandili Nedeniyle Türkçe-Kürtçe Mevlit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Şevket Başak Camii`nde Beraat Kandili nedeniyle mevlit verildi. Mevlide Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Vaizi Kadir Güner, Şevket Başak Cami İmamı M.Şirin Artunç ve cami cemaati katıldı.

Program yatsı namazından sonra, Batman Müftülüğü korosunun okuduğu Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Beraat gecesi ile ilgili yaptığı konuşma ile devam etti.

Beraat Gecesinin mübarek dini gecelerden olduğunu ifade eden Çağlar, diğer normal gecelerden farklı olarak değerlendirilen faziletli bir gece olduğunu söyledi.

Müftü Çağlar, \"Bu gece, Müslümanlar tarafından daha fazla ibadetle, daha çok Kur`an okumak ve dinlemekle, Peygamber Efendimize salâvat ve selamlarla, çeşitli zikir ve Tevbe-istiğfarlarla, Dünya ve Ahiret için dua ve niyazlarla, yardıma muhtaç olanların sıkıntılarını gidermekle değerlendirilerek ihyası tavsiye edilen mübarek bir gecedir\" şeklinde konuştu.


Beraat Gecesinin Şaban ayının On beşinci gecesi ve bu ayın da ortası olduğu gibi mübarek üç ayların da tam ortası olduğunu belirten Müftü Çağlar, Peygamber Efendimizin,`Şaban`ın ortasındaki geceyi ibadetle ihya ediniz, gündüzü de oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu musibete uğrayan ona afiyet vereyim ve Allah Teâlâ rahmetiyle Şaban`ın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Ben-i Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar` şeklindeki hadislerini aktardı.

Müftü Çağlar, \"Kandilleri ve mübarek gün ve geceleri gelenekleşmiş şekilleriyle değil, İslami ruh, şuurla ve sağlam dini kaynaklarda tavsiye edildiği şekilde olursa gerçek manada değerlendirme gerçekleşmiş olur. Sadece belli gün ve gecelerde yapılacak ibadet ve dualara güvenip diğer zamanlarda Allah`a karşı kulluk görevleri ihmal etmelerinin de hiç doğru olmadığı, en makbul ibadet ve duaların az da olsa devamlı olanları olduğu da unutulmamalıdır. Affı ve bağışlaması ile cümlemizi günah yükünden kurtarmasını, azaptan beraat ve muafiyet vermesini, tüm din kardeşlerimizin mübarek gecelerini tebrik ediyoruz. Kandiliniz mübarek olsun\" diyerek konuşmasına son verdi.

İl Müftüsü Hasan Çağlar`ın konuşmasından sonra, program Batman Müftülüğü korosunun Kürtçe ve Türkçe okudukları mevlit ve ilahilerle devam etti. Okunan mevlit ve ilahilerden sonra İl Vaizi Kadir Güner`in yaptığı dua ve yapılan ikramlarla mevlid programı son buldu. (Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir