• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Bismil Vefa Der Berat Gecesini İhya Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde İslami hizmetlerde bulunan Vefa-Der - Berat Kandili münasebetiyle Kandil Programı düzenleyerek Berat Kandili`ni ihya etti. Gece`de okunan mevlitten sonra Berat Kandili ile ilgili olarak bir konuşma yapan Vefa Der yetkililerinden Rıfat Yıldız bu vakitlerin mukaddes zamanlar olduğunu hatırlattı.

 

Yıldız bu zaman dilimlerinden Ramazan, Recep ve Şaban ayında bulunan bazı gecelerin, mukaddes zamanlar arasında olduğunu ve bu zamanların güzel bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Yıldız, bu gecenin tüm insanlık için büyük bir fırsat olduğunu söyledikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Çünkü biz insanoğlu dünya hayatına o kadar bağlıyız ki dünya hayatı bizi nerdeyse Allah`a olan kulluğumuzu unutturacak o yüzden Allah bizlere senede birkaç gün ve birkaç ay bize kendisine kulluk etmemize fırsatı veriyor. Şaban ayı Recep ayı Ramazan ayı kandil gecesi, kadir gecesi gibi gün ve ay bizim için büyük bir rahmet ayıdır biz Müslümanlar olarak bu geceyi ibadetle namazla zikirle duayla geçirmemiz lazım kendimizi temizlememiz lazım bizler Allah`a olan kulluk görevini yerine getirmemiz gerekir. Bu akşam yapacağımız ibadetlerle kendimizi Ramazan ayına hazırlamamız gerek, bu geceyi ibadetle geçirmeyenler Ramazan ayına da hazırlıksız girer ve belki çok hayırlardan mahrum kalır.\" (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir