• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Meşal Amman`da Görüşmelerini Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Enformasyon Merkezi`nin Amman`daki muhabirinin verdiği habere göre Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal Amman`daki görüşmelerini sürdürüyor. Meşal, bugün (4 Temmuz Çarşamba) sabah Filistin Ulusal Birliği (et-Tecemmu`u`l-Vataniyyi`l-Filistini)`nden Munib el-Mısri başkanlığında bir heyetle görüştü.
 
Meşal heyetle görüşmesinde Filistin`in iç uzlaşması başta olmak üzere muhtelif meseleleri ele aldı ve görüşmenin gayet verimli geçtiği bildirildi.

Bağımsız on bir Filistinli şahsiyetten oluşan heyetin mensupları görüşmede iç uzlaşma konusunda Kahire`de ikili görüşmelerin başlatılmasının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen henüz müşahhas bir sonuç alınamamış olmasından duydukları üzüntüyü ve endişeyi dile getirdiler. Heyet mensupları uzlaşmanın önündeki engellerin aşılması konusunda kendilerine bir görev düşmesi durumunda yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Meş`al de açıklamasında uzlaşmanın stratejik bir mesele olduğunu ve bu konuda öncelikli hususun bölünmeye son verilmesi olduğunu dile getirdi. Meşal, görüşmeye katılan heyetin mensuplarından, Ramallah`taki yönetimin güvenlik organlarının Hamas mensuplarına yönelik hak ihlallerine son vermesi için bu yönetime baskı yapmalarını talep ederek, kendisinin de uzlaşmanın önündeki engellerin aşılması için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söyledi.
 
Munib el-Mısri başkanlığındaki heyetle görüşmeye Hamas Siyasi Birimi üyesi Muhammed Nezzal ve Muhammed Nasr da katıldı.

Meşal Amman`daki görüşmelerini daha sonra resmi organlardan ve halktan değişik faaliyetlerin ileri gelenleriyle bir araya gelerek sürdürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir