• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Paralı Otopark Uygulaması Kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından geçen yıl ihaleye çıkarılarak uygulanan paralı otopark sistemi, yapılan referandum neticesinde vatandaşın `kaldırılsın` isteği üzerine iptal edildi.

Ankara Caddesi ve Ali Babacan Caddesi`nin park yasağı olmayan alanlarından ücret alınması uygulamasıyla belediye, çarşı içerisinde araç yoğunluğunu önlemek ve esnafın mağdur olmasını engellemeyi hedeflemişti. Otopark ihalesinin süresinin bitmesiyle birlikte, uygulamanın devam edip etmemesi vatandaşların isteğine bırakıldı.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ`un, Avrupa gezilerinde de gurbetçiler tarafından kaldırılması istenen paralı otopark uygulaması için Tuzgölü Meydanı ve Zafer Okulu Caddesi`nde referandum düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Pekmezci’nin başkanlığında düzenlenen referandumda 234 kişi oy kullandı ve 216 kişi `otopark kalksın` yönünde oy kullandı.

Referandum sonuçlarına göre paralı otopark uygulamasının kaldırıldığını belirten Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, "Otoparkın yararlarını ve zararlarını ilerleyen günlerde göreceğiz. Sonuçta halkın isteği kaldırılması yönünde olduğu için otoparkla ilgili bir daha ihaleye çıkılmayacak." dedi.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir