• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...
Konteyner Kentlerde Kur`an Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden dolayı Konteynerkentlerde barınan binlerce vatandaş, yaz tatilinin de başlamasıyla il müftülüğünün Konteynerkentlerde organize ettiği Kur`an kurslarına büyük rağbet gösteriyor. Aralarında çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin de bulunduğu yüzlerce Kur`an aşığı bu yaz mevsiminde Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeye çalışıyor.

 

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan İHH konteyner kent din görevlisi Abdulvahit Sarı, şunları söyledi: \"Yaz aylarının gelmesiyle beraber vatandaş kendi evine geçti. Bu öğrenci sayımızı azalttıysa da talep gayet iyidir. Şu an konteynerde boş dolaşan öğrencimiz yok. Çocuklarımız ya bir sivil toplum kuruluşuna gidiyor ya da buraya geliyor. Bu konuyla ilgili aileleri bazen ziyaret ediyoruz. Camiye gelen vatandaşa da devamlı tembihte bulunuyoruz. Hamdolsun vatandaş o konuda duyarlıdır.\"

 

Kandil gecelerinde çeşitli programlar yaptıklarını ve Müftülüğe bağlı vaizelerin katıldığı bayanlara özel etkinlikler düzenlediklerini de anlatan Abdulvahit Sarı, \"Kur`an-ı Kerim`in yanında siyer, ibadet, ahlak ve itikad dersleri veriyoruz. Sıcaktan dolayı çadırda ders veremiyoruz. Yerimizi bayan kursiyer ve öğrencilerine verdiğimiz için de şuan dışarıda gölgede ders veriyoruz. İleriki günlerde başka bir mescit yapılıyor. Mescidimiz tamamlanıncaya kadar buna devam edeceğiz.\" şeklinde konuştu.

 

\"1 Hafta İçinde Kur`an- Kerim`e Geçen Çocuklar Var\"
Anadolu konteyner kenti din görevlisi Mehmet Sena Yurdakul ise Yaz Kur`an kurslarının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, \"Yaz kur`an kursu deyip geçmemek lazım. Bu yaz tatilinde bir çocuk için en azından bir Kelime-i Tevhit, bir Kelime-i Şehadet, namaz için gerekli sureleri ezberlemeleri ve temel dini bilgileri öğrenmeleri gerçekten çok önemli bir fırsattır ve bu fırsatı değerlendirmemiz gerekir\" dedi.

 

Çocukların çok azimli olduklarını söyleyen Anadolu Konteyner kenti İmam hatibi, \"Aralarında o kadar, dâhi çocuklar var ki; 1 haftada Kur`an-ı Kerim`e geçiyorlar. Biz de bundan çok memnunuz. En azından bunlar için bir şey verebiliyorsak ne mutlu bize. Çok yoğun bir talep var. Burada 3 tane Kur`an kursumuz var. Yetişkinler, kız çocuklar ve erkek çocuklar için Hepsine ayrı ayrı bölümler açtık. Havaların sıcak olması bile çocuklarımızın Kur`an-ı Kerim`i öğrenme azmini kırmıyor. Bu sıcak havaya rağmen her geçen gün öğrencilerimiz artıyor. İlk başta 20 öğrenciyle başladık. 2 hafta içinde 70 öğrencimiz oldu.\" diyerek; her geçen gün sayılarının arttığını sözlerine ekledi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir