• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Kaçak Suya İzin Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Belediye Başkanı Esat Üner, ilçede çok ciddi bir su sıkıntısının yaşanmadığını ancak yoğun kaçak kullanımından ötürü dönem dönem bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Konutlarda kaçak su kullanımı ve içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasını engellemek amacıyla denetimleri arttırdıklarını belirten Üner, \"İlçemize 6 pompa ile saniyede 28 litre su verilmektedir. İlçemizin nüfusu 5 bin olmasına rağmen bizim pompaladığımız su 35 bin nüfusa yetecek orandadır. Ancak içme suyunun bahçe sulamasında kullanılması ve konutlardaki kaçak kullanımlar ilçemizde dönem dönem su sıkıntısının yaşanmasına yol açıyor. Biz de denetimlerimizi arttırarak bu sorunu aşmayı düşünüyoruz\" ifadelerini kullandı.

\"Bağlarbaşı ve Çukurçeşme Mahallelerinde son 3 gün içerisinde yapılan denetimlerde evlerde 7, bahçe sulamasında ise 2 kaçak su kullanımı tespit ettiklerini belirten Başkan Üner, \"Kaçak su kullananlar dönümlerce bahçeyi içme suyuyla suluyorlar. İlk olduğu için tutanak tutup kaçak boruları kapattık. Cezai işlem de yapmadık ancak suçun tekrarlanması durumunda gerekli cezai işlemleri başlatacağız\" dedi. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir