• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Devrilir Küfür İmani Bir Sayha İle
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlum ve mustazafların Rabbi olan, mü`min ve muttaki kulları için cenneti hazırlayan zalim ve müstekbirler için cehennemi tutuşturan, yeryüzünde mustazaf kullarını varis kılan Allah`a hamd olsun. Mücahidlerin imamı alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`e selat ve selam olsun.

 

İmanlı bir neslin meydana gelmesi için son derece cehd ve gayret içinde olmalıyız. İslam davası Allah`a ve ahiret gününe iman eden tüm Müslümanların davasıdır. Bir ayeti kerimede Rabbimiz "Biz ise istiyorduk ki yeryüzünde ki mustazaflara lütufta bulunalım, onları önderler yapalım ve onları varisler kılalım. Yeryüzünde onları kudret sahibi kılalım ve onların eliyle Firavun`a, Haman`a ve ordularına çekinegeldikleri şeyleri gösterelim." (Kasas 5-6) yeryüzünün varislerinin mustazaf gençler olduğunu haber verilmekte ve her dönemin Firavun, Karun ve Haman`larının saltanatı hükümranlığı ve tuğyanı bu imanlı gençlerin mücadeleleri ile son bulmakla beraber tarihin çöplüğüne atılmaktadır.
İmanlı gençler tarihin her döneminde önemli roller oynamıştır. İzzet ve şerefin kaynağı olmuşlardır. "Onlar rablerine iman eden gençlerdi bizde onların hidayetini arttırdık." (Kehf 13.)

 

Rabbimiz(c.c) dünya hayatında insanları yapmış olduğu amellerin farklılığına dikkat çekerek " Sizden kiminiz dünya hayatını arzu ederken kiminiz ise ahireti istiyordunuz." buyurmuştur. Tarih boyunca cihad yolunda savrulanlar zillete razı olanlar kadın ve çocuklarla kalmayı yeğleyenler hep dünyaperest insanlar olmuşlardır. Firdevs cennetini bırakıp sair cehennemine girmişlerdir. Abdullah bin Revaha (Mute savaşında) gönlünün geride bıraktığı bahçelere ve eşlere meylettiğini görünce "Ey Müslümanlar! İşte bu mallarım, hepsini Allah yolunda infak ettim ve eşlerim, hepsini üç talakla boşadım." diyerek şehadete engel teşkil edebilecek unsurları aradan kaldırıyor.
 

İmanlı bir gencin en büyük imtihanı şüphe yok ki nefsi iledir. Bir ayeti kerimede Rabbimiz "Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını ilham edene and olsun ki nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir. Onu kötülüklere gömüp kirleten kimse de ziyana uğramıştır." buyurarak nefsin ıslahı herşeyden önce gelmekte olduğunu anlıyoruz. Şunu iyi bilmemiz gerekir ki Erkam bin Erkam’ın evinde halka kuran gençler nefislerini Allah`ın emirlerine amade kılan gençlerdi.
 

Onlar Mekke şirk toplumunu İslam diyarına çeviren muvahhid erlerdi. İnsanlar kölelik zincirleri ile bağlıyken onlar gerçek özgürlük olan İslam`ı getirdiler, alınları Allah için secde ederken zalimlere hiçbir zaman boyun eğmedi, musibet ve bela rüzgarları onlara doğru eserken onlar sabır ve tebessümle karşıladılar, şehidlerin kanı onlara misk kokusu gibiydi, düşmanın kurşunu göğüslerinde izzet ve şeref nişanesiydi, şehadete giden yol düğün ve şenliğin yoluydu, kurşun sesleri onlar için marş ve ilahi sesiydi, anneleri onları daha beşikteyken cihad ninnileri ile uyutmuş ve büyütmüştü.
 

İşte onun içindir ki İslam davası yegane hidayet, kurtuluş ve huzurdur. Beşeri sistemler ise delalet, yokoluş ve kargaşadır. Biz öyle bir davanın mensubuyuz ki hakkı batıldan ayıran Peygamberlerin, sıddıkların, şehidlerin ve salihlerin yolunda gittiği, uğruna Mus`ab`ların tüm dünyalıklardan vazgeçip sıkıntıya, acıya ve çileye göğüs gerdiği ve kefensiz toprağa girdiği bir dava.
 

Biz öyle bir yoldan yürüyoruz ki şeyh Ahmet Yasin`in özrü bahane etmeden tekerlekli sandalye ile yürüdüğü, Abdülaziz Rantisi gibi "Ölüm, ölümdür; kalp krizi ile ölmek var apaçiden atılan füze ile ölmek var bana sorarsanız ben "apaçiyi" tercih ederim!" dediği bir davanın mensubuyuz. Bizler bir Müslüman olarak yeryüzünde Allah`ın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar İslam`ın hakim kılınması yolunda kendimizi görevli hissetmeliyiz.
Selam ve dua ile....

 

Nihat Çam / Şanlıurfa (Siverek) – Yaş: 32
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir