• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da Ramazan Öncesi Denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ramazan ayı öncesi kent genelinde denetimler sıklaştırıldı. Gıda satışlarının yapıldığı market ve işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri, eksikliklerle ilgili işyeri sahiplerini uyardı. Denetimlere Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak da katıldı.

Marketlere yapılan denetimlerde üretim ve tüketim tarihleri belli olmayan hazır köfte ve kıymalara el konulurken market yöneticileri sözlü olarak uyarıldı.

Zabıta Müdürü Kıpçak, Mayıs ayı itibariyle denetimlere hız verdiklerini belirterek, \"Deprem süreci içinde marketlerde son kullanma tarihi geçen gıda maddeleri doldu. Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte bu gıda maddelerinin satışı söz konusu olabilir düşüncesiyle denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. Küçük, orta ve büyük ölçekli işyerlerinde bu denetimleri yapıyoruz. Bu Van Belediyesinin bir nevi Ramazan öncesi yaptığı denetimlerdir. 1 Temmuzda yürürlüğe giren yasa ile birlikte ekmeğe uygulanacak kriterleri de işletme sahiplerine hatırlatıyoruz. Önümüzdeki hafta itibariyle unlu mamul satışı yapan diğer yerleri de denetleyerek, yeni yasaya uyulup uyulmadığını kontrol edeceğiz\" uyarısında bulundu.


Vanlılara da çağrıda bulanan Kıpçak, \"Tarihi geçmiş gıdalara denk geldiklerinde ya da bir işyeri ile ilgili şikâyetlerini 153 Alo Zabıta`ya bildirmelerini istiyoruz\" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir