• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Beraat Gecesi İslam Ümmetine Hayırlı Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Beraat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda bu gecenin İslam ümmetine hayırlı olmasını diledi.

 

`Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur`an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir...`(Duhan:1-4) ayeti kerimesinin hatırlatıldığı mesajda,

 

\"Kur`an-ı Kerim`in Yedinci semadan dünya semasına indirildiği gece olan bir beraet gecesini daha idrak etmenin heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz.

 

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu geceyi Hz. Âişe validemize tanıtırken:

\"Bu gece Şaban`ın on beşinci gecesidir. Allah Teâlâ bu gecede Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları Cehennemden kurtarır. Ancak kendisine şirk koşanların, müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, gururlu ve kibirlilerin, ana-babasına asî olanların ve içki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz.\"(Buhârî, et-Tergîb ve`t-Terhib),

 

diye buyurduğu bu geceyi tüm müslümanların bereketli bir şekilde geçirmeleri için geceyi ihya etmeleri gerektiğini hatırlatır, birçok önemli işin seçimin ve ayırımının yapıldığı, geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah (c.c) tarafından meleklerin gönderildiği ve yapılan ibadetlerin karşılığının kat kat verildiği bağışlanma ve af gecesi olan bu gecenin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce rabbimizden diler, ümmetin Emperyalist-Siyonist zalimlerin ve onların kuklası durumundaki işbirlikçi yönetim ve yöneticilerin zulmünden kurtulmasına vesile kılmasını niyaz ederiz\" denildi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir