• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtüsü Düşmanlığına TESSEP`ten Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Geçen hafta sonunda yapılan Açık İlköğretim Sınavları`na Tarsus Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesinde giren Gülten Ayvar`ın tesettürlü olduğu gerekçesiyle sınav görevlisi bir bayan öğretmen tarafından hakarete uğradı.
 
Yaşanan bu olay üzerine harekete geçen TESSEP yetkilileri, başörtüsü düşmanlığı yapan öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Bu Psikolojik Bir Saplantı Değil, Apaçık Bir Düşmanlıktır
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TESSEP Başkanı Salih Demir şunları söyledi: "Maalesef okulların kapanışı ile birlikte, yine başörtüsü zulümleri, hukuksuzluklar, artmaya başladı. Bu zulümler ve hukuksuzluklar son olarak kendini Tarsus`ta göstermiştir.
 
Açık Öğretim sınavına tesettürlü bir şekilde giren bir bayan öğrencinin, başörtüsünün yasak olmamasına rağmen, yine yasakçı zihniyete sahip, bir bayan öğretmen tarafından çok ağır hakaretlere uğraması kabul edilebilir bir durum değildir.
 
Ve bu durum `öğretmenin psikolojisi bozuk` denilerek geçiştirilemez. Bu Psikolojik bir saplantı değil, apaçık bir düşmanlıktır ve bu düşmanlık hukuksuz ve kabul edilemez bir düşmanlıktır" dedi.

TESSEP Olarak Ailenin Yanındayız
Konunun araştırılması için mağdur öğrenciyi ziyaret ettiklerini belirten Demir,"Yaşanan bu çirkin durumun ardından, konuyu daha ayrıntılı öğrenmek için mağdur öğrenciyi heyetimizle birlikte ziyaret edip, kendisini dinledik.
 
Yaşanan olayı detayları ile konuşup, görüştük ve kendisine hukuki anlamda, psikolojik anlamda her türlü desteği vereceğimizi belirttik.
 
Yaşanılan bunca sürece rağmen, hala kirli saplantılar içerisinde olanların mutlaka hukuki olarak hesap vermelidir.
 
Biliyoruz ki bu böyle kalırsa, bu şekil devam eder. Ama bizler TESSEP olarak her zaman mağdurların yanındayız ve onların haklarını, tüm yasal ve hukuki yolları kullanarak hak sahiplerine iade etmeye çalışacağız. Yetkilileri de yaşanan bu hukuksuzluğa duyarsız davranmamalarını istiyor ve gerek ne ise onun yapılmasını bekliyoruz" dedi.
(A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir