• DOLAR 32.379
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.38
  • ...
Pardon Yanlışlıkla Cezaevine Attık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mehmet Polat. Kendisi bir süre önce kızı başörtülü olarak okumak istediği için ceza alan bir öğrenci velisi. Daha önce tamamladığı bir cezası nedeniyle yeniden cezaevine konulan Polat, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra adeta pardon denilerek serbest bırakıldı.

 

2002 yılında, yaklaşık bundan on yıl önce Şanlıurfa`da market işletirken kendisine ilaç diye emanet bırakılan bir kutu nedeniyle mahkemelik olduğunu ifade eden Polat, bir süre cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

 

İki yıl sonra Bursa`ya taşındığını belirten Polat, \"2008 yılında da bu mahkeme ile ilgili bana bir tebligat geldi, beni ifadeye çağırdılar. Gittim Bursa Adliyesi`nde ifademi verdim tamam dediler senin adliyedeki işin bitti gidebilirsin. Ben de işime döndüm.\"

 

Uzun zamandır Bursa`da esnaflık yaptığını söyleyen Polat, \"Ne zamanki kızım Semanur başörtüsüyle okumak istediğini söyleyip bu isteğine de bir baba olarak destek çıktım o zaman komplolar ardı ardına gelmeye başladı. Başörtüsünden dolayı yargılandım ve bana iki yıl bir ay ceza verdiler ve cezam tecil edildi.

 

Gariplikler Bundan Sonra Başlıyor
Serbest bırakıldığım aynı gün işyerime üç tane sivil polis gelerek araçlarının yanına çağırdılar bende ne istediklerini öğrenmek için araçlarının yanına gittim. Bana `senin bir para cezan var Bursa Adliyesine gitmen lazım` dediler. Ben de bu gün adliyedeydim bana cezamın olduğunu niye söylemediler sistemde bunlar gözükmüyor mu? Deyince, Biz bilmiyoruz adliyeye gitmen gerekiyor dediler\" dedi.

 

Polat daha sonra başından geçenleri şöyle anlattı; \"Niçin ceza yediğimi bilmiyordum. Ertesi gün Bursa adliyesine gittim, beni infaz kalem bölümüne yönlendirdiler oraya gidip kimliğimi verdim para cezamın olduğunu cezamı ödemek istediğimi söyledim. Oradaki iki görevli kimliğimi alıp ayrı ayrı sisteme girmelerine rağmen herhangi bir ceza kaydımın olmadığını söylediler.

 

Sonra ortada dolaşan bir memur bir dakika bir de ben bakayım dedi. Bilgisayara bakamadı gitti arka taraftan arşivden bir dosya getirdi `senin 400 TL para cezan ve üç ay on beş gün yatman gereken bir ceza var. On gündür tutuklaman çıkmış seni götürmek zorundayız` dedi ve resmi polisleri çağırarak onlara teslim etti.

 

Ben de `mademki benim tutuklanmam çıkmış ben bir gün önce çocuğumun başörtüsüyle okumasını desteklediğim için adliyedeydim ve bu yüzden yargılandım ve bana 2 yıl bir ay ceza verdiler cezamda tecil edildi teknolojinin bu kadar yaygın olduğu bir dönemde nasıl bunlar ortaya çıkmaz da beni o zaman tutuklamazsınız` diyerek tepki gösterdim.\"

 

Ve Polat Cezaevinde Daha Önce Çektiği Cezayı Tekrar Çekiyor
Beni Bursa E tipi kapalı cezaevine gönderdiler diyen Polat, 3 ay 15 gün yatmam gereken cezayı 22 gün yattım 22 gün sonra sen eşyalarını topla tahliye oldun dediler. Ben onlara 3 ay 15 gün yatmam gerekiyordu niçin beni tahliye ediyorsunuz bir yanlışlık olmasın dedim. Hayır, bir yanlışlık yok sen zaten cezanı daha önceden çekmişsin. Ben de cezaevinden çıkarken burada yattığıma dair bir belge istedim fakat Bursa E Tipi kapalı cezaevinde yattığıma dair bir belge vermediler, daha sonra adliyeye uğrar adliyeden alırsın dediler. Adliyeye gittim cezaevinde yattığıma dair bir belge vermelerini istedim adliyede de vermediler bana, iki gün sonra avukatımla görüştüm dilekçe ile başvurmamı istedi ben de başvurdum oradaki memur ve cumhuriyet savcısı bana sen yanlışlıkla alınmışsın sen aslında cezanı çekmişsin yatmış olduğun bu ceza fuzuli bir ceza dendi.

 

Düzenim Alt Üst Oldu Hakkımı Sonuna Kadar Arayacağım
Polat son olarak, \"Benim bundan anladığım bu oynanan oyun bana bir gözdağıydı sen bir daha kızını başörtüsüyle getirirsen senin gireceğin yer burasıdır. Bana oynanan bu oyun kesinlikle eminim ki kızımı başörtüsüyle okutmak istemem ve direnmemdir. Bu baskılardan dolayı iş düzenim bozuldu komşu esnaf bana farklı bir gözle bakmaya başladılar. Hem maddi hem de manevi sorunlar yaşadım bu da çok iyi bilinsin ki, bana bu oyunu oynayanların peşini bırakmayacağım hukuki haklarım ne ise avukatımla beraber sonuna kadar arayacağım, sonu nereye varıyorsa varsın maddi ve manevi tazminat davası açacağım\" dedi. (Fethullah Özsoy, Mehmet Şah Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir